Blogolj!

A pápai polgármester betartja az ígéreteit

Dorogi László

Lehet-e tökéletesebb városvezetőt elképzelni annál, mint aki racionális, a közösség érdekét szolgáló ügyek megoldását ígéri, majd be is tartja ígéreteit? Aligha!

Fotó: veol.hu

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere az egyik pillanatról a másikra lett az internet legújabb sztárja. Nem hiszem, hogy az akart lenni, de egy igen fontos társadalmi probléma tökéletes megoldását vázolta fel kollégái számára, amivel felrobbantotta a közösségi médiát.

Az illegális szemétlerakással, a város- és faluképet csorbító mocsok széthajigálásával számos polgármester küzd nap mint nap. A szemét ráadásul sok esetben veszélyes hulladék, aminek káros anyagai aztán beszivárognak a földbe, vízbe, levegőbe és rontják a helyiek életminőségét.

A kisebb településeken szerencsére egészen pontosan nyomon lehet követni, ki szenved krónikus szemetelési betegségben, így hát szépen meg is lehet kérni az illetőt, hogy ne a közterületre górja ki a mocskát, hanem lehetőség szerint adja át annak, aki az átvételére hivatott, vagy tegye le oda, ahol annak a helye van - a nagyobb városokban ez már nehezebben nyomon követhető.

Áldozó Tamás kedden Facebook-oldalán tett közzé két képet egy szép nagy halom hulladékról, s gazdájának kilétét is felfedte, hogy aztán felszólítsa: takarítsa el szemetét a következő huszonnégy órában a nem hulladék lerakására fenntartott közterületről, különben felnyalábolja és visszaszolgáltatja neki.

Úgy fest, a kérés süket fülekre talált, de a polgármester bizony betartotta ígéretét! Kollégáival összecsomagolta a szétszórt szemetet és visszapostázta azt a feladónak. Vélhetően nem ez volt a renitens úr első szemetelési akciója, ezért folyamodhatott a városvezető ehhez a radikális, de mindenképpen figyelemre méltó megoldáshoz.

  "Ő most igazából boldog lehet, hiszen két eset lehetséges: vagy ellopták tőle (a szemetet - a szerk.) vagy elveszítette. Ha ellopták, mi vagyunk a visszaszolgáltatók, hogy ha pedig elveszítette, akkor a szerencsés megtalálók"

- mondta Áldozó Tamás. Nincs mit hozzáfűzni, szép munka volt polgármester úr!
Címkék: polgármester
https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/94131/pics/lead_800x600.jpg
polgármester
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?