Blogolj!

Ige helyett koronavírust terjesztettek a román imaösszejöveteleken

A Beszterce-Naszód megyei Felőr (Uriu) községben a hatóságok összesen 141 hívőt kényszerítettek házi karanténba, miután kiderült, több vallásos összejövetelt tartottak titokban. 

Az emberi hülyeség sajnos hatalmas károkat tud okozni, de ha ez hittel párosul, akár pusztító is lehet.

Romániában továbbra is tilos mindennemű közösségi esemény szervezése, de egyesek úgy gondolják, hogy ez vagy rájuk egyáltalán nem vonatkozik vagy valamilyen isteni csoda folytán őket nem veszélyezteti a koronavírus. 

Magyarországon is többen felemelték szavukat a templomok bezárása ellen, hiszen a Jóisten megvédi a híveit, így teljesen felesleges a templomokat bezárni. Pedig ezt a fajta vakhitet még az egyházak sem nézik jó szemmel. Senki sem olyan hülye, hogy leugorjon egy százemeletes ház tetejéről, abban a hitben, hogy az istene majd megmenti.

Nem véletlen, hogy még a katolikus egyház feje, Fernc pápa sem tart nyilvános misét, hiszen nem gondolja úgy, hogy önmagában vagy híveiben nem tehet kárt a vírus. 

De nem így gondolkodott az a Rettegen élő lakos, aki saját magánál rendezett  imádkozást, amin 20 falustársa és 3 meghívott is részt vett. Számításuk természetesen nem jött be. A társaságból egy ember biztosan koronavírusos egy pedig gyanús, ezért kórházba vitték.

Persze nem kell csodálkoznunk, amíg az országban olyan felelőtlen egyházi vezetők vannak, mint Teodosie, az ortodox egyház sztárérseke, aki nemrég közös kanállal áldoztatta a híveket, most meg azért kampámyol, hogy húsvétre nyissanak ki a templomok. Tomis érseke pedig nem érti, miért van az, hogy egyáltalán miért kellett a templomokat bezárni.
https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/92931/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?