Blogolj!

Fontos, hogy ne érjünk az arcunkhoz - avagy hogyan ne adjunk egészségügyi tanácsokat

Pont tegnap írtunk arról, hogy mennyire fontos lenne, ha a koronavírus terjedése alatt - de amúgy se - fogdosnánk az arcunkat, a szemünket, szánkat és az orrunkat. Ezt nagyon jól tudják a politikusok is. Szóban...

Érdemes a cikket elolvani, ha még nem tettük, hiszen nagyon fontos, hogy a lehető legkevesebb alkalommal érintsük meg az arcunkat megelőzve ezzel azt, hogy mi is elkapjuk a fertőzést.

Hogyan bírjuk ki az arcérintés-stopot járvány idején?

Valószínűleg már mindenki tudja, hogy a járvány idején milyen fontos a megelőzés, hiszen nyilvánvalóan senki nem akar karanténba kerülni, vagy megbetegedni. A klasszikus bevált módszer ilyenkor a fertőtlenítés és a rendszeres kézmosás, valamint arcunk érintésének elkerülése. Rendben, de ezt mégis hogyan lehet elkerülni?


Persze könnyű a dolgot mondani, de sokkal nehezebb ezt megvalósítani, ahogy ezt a The Daily Show című amerikai tv műsor készítői is nagyon jól megragadják. Sajnos az ő politikusaiknak még akkor sem sikerül ezt a mozdulatot száműzni, mikor éppen erről beszélnek. Legyen ez a kis videó elrettentő példa mindannyiónknak.

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/91519/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?