Blogolj!

Autópánik

Különös hír járta be a médiát a napokban 2020 februárjában 112.000 ember halt meg autóbalesetben a világon. Az emberek bepánikoltak a következmények beláthatatlanok. 
A pánik onnan indult, hogy néhány álhír oldal elterjesztette, hogy minden második autóba ülő ember az országúton veszti életét. Ennek hatására egyre több ember hagyta otthon az autóját és szállt át tömegközlekedésre, de miután rájöttek, hogy a busz is autó, csak nagyobb, mindenki el kezdett gyalogolni. A sportboltokat kifosztották, mindenki túra-, futó, gyaloglócipőt vásárol. A boltok polcairól hiányoznak az izotóniás vizek, az energiaitalok és a fehérjeporok.

Sajnos van egy-két autós, aki nem veszi komolyan a baleseteket és autóval hajtanak fel az autópályákra és veszélyeztetik az ott gyaloglók életét, ezért a kormány kénytelen volt lezárni az autópályákat. Az utinform.hu oldala mostantól a gyaloglókat segíti, a legrövidebb utak megtalálásához, felhívva a figyelmet azon útszakaszokra ahol az óvatlan gyalogosok autóval találkozhatnak. Az autópályákon kívül megengedett az autók használata, de maximum 30 km/h-s sebességgel ugyanis nagyon sok gyalogos tartózkodik az utakon.

A kormány egyelőre ura helyzetnek, már minden megyében kijelölték azokat a kórházakat, ahol az autóbalesetben megsérülteket fogadják és őket külön elkülönítik az egyéb balesetben megsérültektől, nehogy eluralkodjon a pánik.

Sajnos sok a gond a külföldről hazatért autósokkal, ugyanis több országban - pl. Olaszországban, Kínában - sokkal rosszab a közlekedési kultúra, mint nálunk, ezért az ottani közlekedéshez szokott autósok jelenleg nagyobb veszélyt jelentenek, mint a hazaiak. Ebből az okból a külföldről hazatérőket két hetes vezetési gyakorlatra kötelezi a kormány, melynek elvégzése után szabadulhatnak csak ki a forgalomba.

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/91133/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?