Blogolj!

Nincsen van!

Ragnar Volarus

Képzeljen el egy Munkácsy-kiállítást Munkácsy mű nélkül. De még a művész eldobott cigarettacsikkje vagy cipőfűzővégi pöcke sincs kiállítva. Megvan? Mert oltári hülyeségnek hangzik. De román szomszédaink megcsinálták.

Forrás: foter.ro

Adott egy román szobrász, aki messzeföldön hazájában híres. Constantin Brâncuși. Târgu Jiu városában ezért a szülinapján felavatták a Constantin Brâncuși Nemzeti Múzeumot. Mert a román értékek mindenkinek fontosak! A múzeumnak kiszemeltek egy csinos 19. századi ingatlant, Brâncovenești stílus, öröm és boldogság.

Csakhogy február 19-én a megnyitó napján a hosszú, tömött sorokban érkező derék népsereg egyetlen vacak Brâncuși-alkotást se talált az épületben. Egy fránya a művész által a sarokba hajított zokni, vagy általa olvasott kávéfoltos újság se. Semmi!

Igaz, névtábla sincs a múzeumon, csak kijelentették, hogy ez a neve. De legalább alkalmazott sincs sok. Csak egy, a múzeum igazgatónője. Aki egészen véletlenül a megyei Nemzeti Liberális Párt alelnöke.

Aki azt azért nem hagyhatta, hogy üres falak várják a látogatókat, ezért kölcsönkért néhány fotót, amelyek a biztonság kedvéért szintén nem köthetők a névadó legendás szobrászhoz. Az már csak apró adalék, hogy ezeket a fényképeket is csak két hétre kapta kölcsön.

Talán oda kéne vinni a „Szexi képek Dobrev Kláráról”, vagy „Gyurcsány Ferenc bölcs meglátásai” című kiállításokat. Azok is hasonlóan tartalmasak lennének, mint ami két hét múlva vár a múzeumra.

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/90749/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?