Blogolj!

A román Pókember esete a falmászással

Úgy látszik, hogy Románia sem maradhat ki a szuperhős bizniszből, ugyanis megtalálta a maga Pókemberét, igaz, ami igaz, esze az nem sok, na meg persze túl sok morál sem szorult belé, de hát ez van.

Kicsit suta, kicsit szerencsétlen, de hát nem tehet róla, hiszen román az az 51 éves úriember, akit Botoșani-ban kapcsoltak le a rendőrök, miután kiszúrták, hogy a németországi kollégák már egy ideje körözik egy ottani rablási kísérlet miatt.

Igen. A hangsúly a kísérleten van. Történt ugyanis, hogy főhősünk, - akit Dan D.-ként emlegetnek a híradások – a rendőrség elmélete szerint még tavaly júniusban mászott fel bűntársai segítségével egy németországi tömbház falán, azzal a szándékkal, hogy kirabolja egy nő lakását.

Azonban az az aprócska hiba csúszott a mesterbűnözők által tűpontosan kitervelt balhéba, hogy az balak zárva volt. Így aztán banda maximum tapasztalattal lett gazdagabb, és annyira pancserek voltak, hogy a Pókember technikáját lenyúló Dan D.-t még azonosítani is tudták, melynek alapján a németországi rendőrség gyorsan ki is adta rá a körözést.

Azt pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy szegény embert még az ág is húzza, - vagy jelen esetben inkább barátai - minthogy a pórul járt haszonlesőnkre saját, Botoșani-i bajtársai aggatták rá a Pókember (gúny)nevet.

A dolgok állása szerint „Pókpofa” most mehet vissza Németországba a tárgyalásra. Valamint az is kiderült, hogy azzal a furcsa kéréssel állt elő, hogy ha elítélnék (már miért ne), akkor Németország helyett valamelyik hazai börtönben tölthesse le a kiszabott büntetését.

Ez pedig már csak azért sem tűnik túl értelmes kérésnek, mert a hazai börtönök köztudottan sokkal kevésbé komfortosak Németország kényelemre berendezkedett rendszeréhez képest…

(Borító: Illusztráció - flickr.com)

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/90070/pics/lead_800x600.jpg
betörés,Németország,Pókember,rendőrség,Románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?