Blogolj!

Gendersemleges WC – Külön toalettet mindenkinek!

Több forrásból is úgy értesült a veszprémi „Veszpresszó“ helyi lap, hogy miután az egyik tanuló igényét követve a Lovassy László Gimnáziumban kialakítottak egy gendersemleges mellékhelyiséget, azt később mégis megszüntették.

Persze bele kellett csempészni a politikai szálat is, állítólag Fideszes képviselő a bűnös. A dolog azért piszkálja „sokak” csőrét, mert ugye a Lovassy a legmagasabban rangsorolt gimnáziuma az országnak.

Schultz Zoltán, a gimnáziumának igazgatója azt mondta, hogy a

„A fiúk és lányok által egyaránt használható mellékhelyiséget nem kellett kialakítani, hiszen az mozgássérült WC-ként rendelkezésre állt.”

Álljunk meg! Ez most akkor koedukált WC? Mi az, hogy fiúk és lányok által egyaránt használható?

Azért jó lenne ha mindenki csak egy picikét gondolkodna. Az igényt amúgy az egyik tanuló jelezte, nem a bajszos tesitanárnő a hunyó.

Az igazgató erre azt mondta:

„Olyan megoldásra törekedtünk, amelyik általánosabban oldja meg a helyzetét minden olyan tanulónknak, akik a férfi vagy női WC-t nem kívánják használni“.

Biztos én vagyok a hülye, és ezek szerint nem rendeltetésszerűen használtam a toalettet, de oda nem pisilni és kakilni megyünk? Ha kukacom van pisilhetek állva is, de az ellenkező nemiszervvel megáldottak közül még senkit nem láttam piszoárt használni kisdologhoz. (Mondjuk nagydologhoz sem!) A nagyot meg ajánlott mindenkinek ülve végezni.

Másrészt kérdem én. Ugye mindegyik toalettben van fülkés megoldás is? Tudtommal kötelező. Oda kell bevonulni, és onnan akár ülve, akár állva, vagy ha úgy tetszik fejen állva is lehet intézni a dolgunkat. Bármelyiket. Ez a szegény fiúlány vagy lányfiú meg éppen kénye-kedve szerint eldöntheti, hogy a baloldali ajtót, vagy a jobboldalit használja. Az iskola már úgy is tudja, hogy ő „különleges”, kár ezt túlokoskodni. Probléma megoldva.

Mert ha mindig engedünk ezeknek a mindenféle divatos hóbortoknak, akkor jön az, hogy  külön toalettet azoknak akiknek jobbra lóg, meg akiknek balra húz. Nehogy már meghúzzam a nyakam, mikor vizelés közben felmérem a „szomszédot”.

Külön WC-t a vegetáriánusoknak, mert azok büdösebbet. Meg a vegánoknak is, mert azok mégbüdösebbet. Nehogy már szagolnom kelljen!

De ne álljunk itt meg! Mostantól az autópályára szabálytalanul szemből felhajtóknak is csináljunk egy külön sávot. Nehogy már a lelkükbe gázoljunk, hogy ők rossz irányba mennek!

De, inkább mégis álljunk meg. A mondás is úgy tartja: „Egy fecske, nem csinál nyarat!” Tartsuk magunkat ehhez.

Amúgy a jelzés levételét követően a helyiséget ugyanaz a diák használja, tehát amúgy is szarik mindenre.

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/87634/pics/lead_800x600.jpeg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?