Blogolj!

Gendersemleges kontroller

MadMax

Bevallom, én itt most leestem a lóról. Már mindenki annyira be van szarva, hogy megbánt valakit, a lelkébe tipor, megsérti az érzéseit, hogy olyan hülyeségekre vagyunk képesek, amit nehéz felfogni. Bár talán a nem is a „vagyunk képesek” a helyes kifejezés, hanem a „vagyunk kényszerítve”.

Erre most éppen a Google szolgáltat ékes példát. Ők ugyanis szeretnének – vagy kénytelenek – megfelelni a világnak, és kitalálták, hogy legújabb videojátékos streaming szolgáltatásukhoz – egy előfizetéses összegért otthon játszhatunk bármilyen játékot a Google szerverein -, a Google Stadiahoz gendersemleges kontrollert terveznek.

Mert szerintük az Xbox és a Playstation kontrollerei olyan férfiasak. Ezek itt:

Faguriga legyek, ha én ebbe belelátok valamit, ami férfias. Mikor a kezembe veszek egy ilyet, rohadtul nem érzem férfiasnak. Mondjuk nőiesnek sem. Meg asztán nem is becézgetem édesemnek, meg drágaságomnak. Ez egy egyszerű használati tárgy.

Még szerencse, hogy a Commodore 64-es időszakban mindenki normálisan gondolkodott, mert fogalmam sincs, erre mit is mondtak volna ezek az elmeháborodottak. Mert a régi joystick az bizony nem volt gendersemleges.

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/86500/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?