Blogolj!

Nem stimmel a szexualitásod? Tünés a filmemből!

A napokban jelent meg a hír, hogy Scarlett Johansson kénytelen volt visszadobni egy szerepet, mert nem passzolt szexualitása az adott karakterhez. Újabb agymenés a köbön.

Egészen pontosan arról volt szó, hogy a színésznő elvállalta Dante „Tex” Gill megformálását, aki egy nőként született, de férfiként élő, vagyis transznemű bűnöző volt. A vak polkorrektség atyaúristeneinek meg bántotta a lelkét, hogy Johansson nem passzol a sokat dédelgetett genderelméletükbe, a neten egyből nekiestek a színésznőnek, így ő a további balhék és támadások elkerülésére lemondott a szerepről.

Johansson egy heteroszexuális nő, ami manapság úgy tűnik már Hollywoodban sem divat, sőt, még fehér is, ami csak tovább fokozza a „botrányt”. Mert ez bizony az: botrány, de nem Johansson részéről, hanem a túlzott elfogadás oldaláról, ami mindenre jó, csak nem az elfogadásra. A polkorrektség ezen fokozata már olyan elképesztően eszement irányba ment el, hogy követni sem lehet, ki mikor lép véletlenül a genderszakosok tyúkszemére.

Arról nem is beszélve, hogy azt valahogy mindenki elfelejti, hogy a színész feladata az átlényegülés, és a hiteles alakítás, ami egy tapasztalt és tehetséges ember esetében elvárt, így Johanssonnál sem valószínű, hogy ne tudta volna megugrani a lécet. Hol volt ez a felháborodott tömeg, amikor Jared Leto Oscar-díjat kapott egy transzszexuális karakter megformálásáért, vagy amikor szintén aranyszobrot vett át Hilary Swank A fiúk nem sírnak című film főszerepéért? Ugyanez a tömeg viszont annak kimondottan örül, hogy fekete színésznő lesz az új 007-es és a kis hableány is. Ordít a kettős mérce.

A lényeg, hogy mindenkit elfogadunk úgy, ahogy van. Na persze.

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/81570/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?