Blogolj!

Jöhet a gyónás messengeren!

Kecskés István

Elképesztő, ahogy a modern technika befurakodik még az egyházba is. Már kártyával is fizehtehtő a perselypénz az egyik budapesti templomban. Mi jöhet még?

Az ugye már maga a rögvalóság, hogy a misét/istentiszteletet élő videóban figyelhetjük otthonról. A lelkesebbek az áldozásnál/úrvacsoránál el is ropogtathatnak egy ostyát, vagy megehetnek egy szelet kenyeret. Ha nincs otthon, akkor a plébániától rendelhetnének online a netpncéren keresztül.

Persze ez még nem az igazi, hiszen a személyes jelenlét elég fontos lenne, például a gyónás esetében. Sebaj! Rá lehet majd írni a papra messengeren és el lehet küldeni a bűnöket. A gyónási titok jegyében a pap kitörli a végén az üzeneteket. 

Esküvő? Mi sem egyszerűbb! Lényegében erre találták ki a Skype nevű szoftvert! Csatlapozik a pap/tiszteletes és az ifjú pár is és már mehet is a buli. Kicsit bonyolítja a helyzetet a násznép, de biztos van csoportos beszélgetés is, így aztán senki sem marad le semmiről. A keresztelő egy fokkal bonyolultabb, de minden rendenes háztartásban van szenteltvíz, ami így aztán megoldja a problémát. 

A temetés tűnik a legproblémásabbnak, de bevallom engem például egyáltalán nem zavarna, ha lemaradnék a sajátomról. 

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/76044/pics/lead_800x600.jpeg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?