Blogolj!

A nevem Bond, Jane Bond!

MadMax

Szeretem a filmeket, és szinte minden műfajban megvannak a kedvenceim. Legyen az musical, animációs, krimi, akció, horror vagy éppen dráma. Az se baj, ha egy film kicsit szürreális, elrugaszkodik a valóságtól, vagy meseszerű, mint mondjuk Tim Burton alkotásai, vagy Guillermo del Toro agymenései.

De még a két említett zseni sem hajlandó semmibe venni a klasszikusokat. Mert mostanában sajnos a pc-szemlélet elég rendesen beleszarik a forró zsírba. Múlt héten a kis hableány barnult le - nem is kicsit -, most pedig James Bondot herélték ki.

Megvan az élőszereplős kis hableány főszereplője

A Variety információi szerint Halle Bailey R&B énekes kapta Ariel szerepét A kis hableány élőszereplős verziójában. de új dalok is felcsendülnek majd benne, amelyeket A Disney projektje az 1989-es, eredeti animációs film számos dalát tartalmazza, az eredeti dalokat is jegyző Alan Menken, valamint a Hamilton történelmi hiphop musical alkotója és sztárja, Lin-Manuel Miranda szereznek.

És most már álljon meg a menet! Örültem, mikor a szuperhős mozikba betolták nekünk a Fekete Párducot, hiszen az egyik legnépszerűbb karaktere a Marvel Univerzumnak. Az már más kérdés, hogy hamarosan egy meleg szuperhőst is köszönthetünk, ami viszont már jobban bosszant, mert nem szívesen nézném, ahogy beletúr Thor szép szőke fürtjeibe, vagy matat Hulk nadrágjában. Nem értem miért kell bele, mert ezekben a filmekben nem hemzsegnek az ágyjelenetek, de még egy puszi is alig-alig csattan el. Mondhatnám egyik szuperhős sem dicsekedik a hódításaival, de már látom magam előtt a repülés közben szivárványos csíkot húzó szereplőt, aki a világ megmentését felfüggeszti a Pride idejére.

De kanyarodjunk vissza a klasszikusokhoz. James Bond egy igazi maszkulin férfihős/kém. Ilyennek teremtette/írta meg őt Ian Fleming. De a mostani filmben Daniel Craig egy feketebőrű nőnek adja át a stafétát.

Fotó: freakingnews.com

Emlékszem mikor a 2006-os Casino Royale bemutatója után a rajongók kiakadtak, mert James Bond egy rövid időre lecserélte az Aston Martint egy Fordra, és nem vodka-martinit ivott. Most meg senki nem mer megszólalni – pedig ez némileg nagyobb módosítás -, mert azonnal homofób, rasszista, nőgyűlölő és így tovább. Ide jutottunk.

De azt mondom ne álljunk meg itt, adjunk az aberrációnak! Martin Luther Kinget legközelebb szerintem egy albínó nőnek kéne játszania, a Péntek 13-ban Jason legyen inkább Jasmine, Mary Poppinsból csináljunk Harry Poppinst - aki szabadidejében egy szadista pedofil -, de a leginkább arra vágyom, hogy az Elfújta a szelet forgassák újra két transzszexuális főszereplővel.

Azért arra kíváncsi leszek, mikor Hófehérke kerül sorra. Mert ő a nevével csúnyán kib@szott a polkorrekt világgal, ráadásul a törpék se lehetnek afro-amerikaiak, mert az elég rosszul venné ki magát. Hófehérke, te vagy az én hősöm!

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/76000/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?