Blogolj!

Szakmunka román módra

Ragnar Volarus

Nagyon jól tudjuk, hogy néha félrehallunk dolgokat. Ebből gyakran vicces szituáció is kerekedik. Mert nem mindegy, hogy vakáció vagy pankráció, jézuska vagy géppuska. „Kicsi gyere velem rózsát szedni” helyett Cserháti Zsuzsa se a „Ricsi gyere velem rókát enni” sort énekelte. Kevésbé lenne romantikus.

De a fal és az út szavakkal ritkán fordul elő, hogy félreértik. Főleg nem úgy, hogy út helyett falat értenek. Viszont ha román munkás is szerepel a történetben, akkor mégis előfordulhat.

Történt ugyanis, hogy bennrekedtek az udvaraikban a suceava-i Mihail Sadoveanu utca lakói, mert egy felújítás során több mint másfél méterrel megemelték az út szintjét, tudósít a Digi24.ro.

Persze a helyi vasáru boltban rögtön elfogyott az összes létra, és akadt olyan is, aki lépcsőt épített, hogy ki tudjon jönni a házából. Mert ezek a fránya románok olyan csatangolós népség. Akinek pedig egyikre se futotta - mint a lenti videóban látható idős nyugdíjas nénikének -, az négykézláb próbál felhágni az új út tetejére. A helyzet mintegy 20 háztartást érint, és ahogyan a nagykönyvben meg van írva, ezekben sok idős, nehezen mozgó ember él.

Újabb bizonyíték arra, hogy – Oroszországgal ellentétben – még vodka se kell ahhoz, hogy valaki rettentően hülye legyen. Elég ha román vér csörgedezik az ereiben.

Persze felmerül a kérdés, hogy miközben az út készült, miért nem jelezte valaki, hogy itt bizony valami nem stimmel. Ez egy kicsit magas lesz. Bár ha azt nézzük, hogy hol történt mindez, erre a kérdésre is választ kapunk.

Vagy csak 90 fokkal elforgatták a tervrajzot? Elvégre a fal, egy élére állított út. Vagy az út egy lefektetett fal? Összezavarodtam, mint egy román szakmunkás. Most aztán fal is út, le is út.

Apropó! Amúgy ismerik a legújabb román viccet?

- Építsünk utat.
- Fal lett. Maradhat?

És ez nem vicc.

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/75335/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?