Blogolj!

Már egy hete csak a szülő 2-re gondolok

Bajban lennénk, ha nálunk is bevezetnék azt, amit a franciáknál, vagyis az iskolában mostantól szülő 1 és szülő 2 lenne a megszólítás az apa és az anya helyett.

Eleve melyik az 1 és melyik a 2? Legyen úgy, hogy az 1-es az apa, a 2-es meg az anya, ha már a személyiszámunk is ilyen. És akkor nézzük, hogy mi lenne mondjuk egy irodalom órán. Nyolcadikban tanulnák a gyerekek József Attila Szülö 2 című versét. Miután ötödikben átvették, hogy Petőfi Sándor egy hete folyamatosan a szülő 2-re gondol, de előtte még megismerkedtek a Szülő 2-m tyúkja című költeménnyel. No, de sebaj, mert szeretik ezt az egészet, mint szülő 2-t a gyermek.

Persze nem csak irodalomból áll az élet, mert technika órán például ott lesz a szülő 2 csavar. Hittanon jöhet a mi szülő 1-ünk, aki a mennyekben vagy. Szabadfoglalkozásként fel lehet készülni a szülő 2 napi műsorra, amelyre nagyszülő 2-ket is lehet hívni. 

Biológia órán átveszik a gyerekek a szülő 2 tejes táplálás előnyeit, de előtte a felvilágosításnál a szülő 1 fontos szerepéről is hallhatnak csodákat. 

Így zajlana az élet egy iskolában, ha nálunk is elmenne az esze mindenkinek, de szerencsére a mi szülő 2 földünkön egyelőre ez a veszély nem fenyeget. 

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/68950/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?