Blogolj!

Azért a hó az úr! Hóembert mindenkinek!

Kecskés István

Vajon, hogy vannak most a nagy ellenzéki vezérek. Főleg a legnagyobb, vagyis maga a független ellenzéki összefogás pápája, Márki-Zay Péter.

Részlet Márki-Zay Péter naplójából. 

„Kedves Naplóm!

Megbébult az ország. Mondjuk nem teljesen, de nagyon jó úton járunk. Gyucsány Ferenc szabadcsapatai Vona Gáborral kéz a kézben foglaltak el egy visegrádi járdát. A Bangóné Színitanoda diákjai magukévá tettek egy mérleghintát Kaba egyik játszóterén. Szanyi Tibor és Varju László egy belvárosi kocsma sörcsapjához vezető utat zártak el teljes szélességben. A mi kis Blankánk szépen elküldött mindenit a picsába, nagyon ügyes, lesz belőle valami. Kunhalmi Ágnes egy egész folyosót vett blokád alá. Szél Bernadett videózott, Hadházy Ákos felmászott mindenhova (MINDENHOVA). Jakab Péter pedig… Hát ő is ott volt velük mindenhol.

Én is kivettem ám a részem a forradalomból. Egyik gyerek sem tudott átmenni a nappaliból a konyhába, mert oda építettem a kártyaváram az út kellős közepére. Na, nehogymár nekem azt gondolják, hogy ők a többség.

Amúgy csodás nap volt. Minden ellenzéki kint volt a jó levegőn. Sütött a nap, kellemes volt a téli idő. Sétálgattak, dudálgattak, kocsikázgattak. Ment minden a maga útján. Nem volt itt semmi gond. Mondjuk az nem lett volna baj, ha mondajuk demokrácia is van közben és a véleményünket is elmondhatjuk, de sebaj, majd legközelebb, amikor ilyen sokan összejövünk és sikeresek leszünk.

Picit úgy tűnt, hogy nem sokan vannak velünk és nem lett teljes az ország lebénítása, de azért estére megérkezett a segítség. Elkezdett szakadni a hó. Márpedig tudjuk, hogy ilyen esetekben mifelénk megáll az élet. Össze is raktam a téli szlogenem: azért a hó az úr! Már intézkedtem is, hogy a legújabb rajongóink mindenhol ott legyenek. Hóembereket mindenhova! Hóember blokád alá vesszük az országot. Tudom, hogy ez nem lesz valami tartós, de azért a célunkat elérjük. Szabad és demokratikus hóembereket biztosítunk mindenkinek. Azt kicsit nehéz megmondani, hogy mi lesz majd tavasszal, de akkor felvesszük a kapcsolatot a húsvéti nyuszival. A lényeg, hogy továbbra is olyan sikeresek legyünk, mint szombaton!”

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/67858/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?