Blogolj!

Európa japánjai

Ragnar Volarus

Svájc igazi jóléti állam, de a még kétkedőknek itt egy újabb bizonyíték. Ugyanis vasárnap népszavazást tartanak a derék hellének, komoly horderejű ügyben. Arról dönthetnek, hogy kapjanak-e állami támogatást azok a gazdák, akik engedik, hogy a teheneik és kecskéik szarvat növesszenek. 

Az állatállomány méltóságának megőrzéséről a 66 éves Armin Capaul kezdeményezett népszavazást, aki azt állítja, hogy a szarv nélküli állatok boldogtalanok. A gazda el akarja érni, hogy a gazdák a szarvval bíró állatok után évi – dobpergés - 190 svájci frank támogatást kapjanak.

Armin Capaul - Fotó: Denis Balibouse / Reuters

A kormány nem támogatja Capaul kampányát, mert úgy látják, hogy a támogatás 30 millió svájci frankot vonna el az évi hárommilliárd frankra rúgó mezőgazdasági költségvetésből.

„Jelenlegi istállórendszerünknek megvannak az előnyei, (a szarvatlan tehenek) jobban kijönnek egymással. Ha van szarvuk, nő a sérülésveszély mind az állatok, mind az emberek körében."

– mondta a más véleményen lévő Stefan Gilgen gazda.

Tehát most ez foglalkoztatja Svájc lakosságát. Legyen szarva, vagy ne legyen szarva? Minden más le van szarva. Eközben már felkészülnek a svájci szatyorgyártók, akik arról vitáznak, hogy a szatyornak van füle, vagy a fülnek van szatyra.

A svájciak Európa japánjai. 

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/64597/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?