Blogolj!

Fémes csapadék zúdult Észak-Karolinára

Dorogi László

Ezt a zivatart most kivételesen ne írjuk a globális felmelegedés, a ciklonok és az anticiklonok számlájára.

Fotó: Piaxabay

A földrajzi adottságoknak köszönhetően nem ritka a hurrikánok, tornádók és trópusi viharok tombolása az Egyesült Államokban, így az amerikaiak valamilyen szinten fel is vannak készülve ezekre a természeti csapásokra. Különösen a veszélyeztetett területeken van ez így, ahol több családi ház pincéjében amolyan bunkerféleséget alakítanak ki, libasorba rendezgetik a konzerv élelmiszereket, meg tudják, a filmekben látható szokásos dolgok. Olyan esőre viszont talán még a sokat látott észak-karolinaiak sem számítottak, mint amilyen most zúdult rájuk.

Mielőtt a kedves olvasó vadul elkezdené keresgélni a helyi időjárás jelentéseket és böngészni a katasztrófáról szóló híradásokat, el kell szomorítsuk: ez a csapadék most nem a természet erődemonstrációja volt. Sokkal inkább az emberi figyelmetlenségé. Bár biztosan élnek a Földön olyan kisfiúk, akik matchbox-esőről és tank-zivatarról álmodnak, viszont amikor ez tényleg megtörténik, akkor alaposan meglepődik az ember.

A már említett Észak-Karolinában ugyanis egy háromtonnás katonai terepjáró hullott az égből, egyenesen egy ingatlan hátsó kertjébe, a helyiek szerint ráadásul egy olyan helyre zuhant, ahol egyébként gyerekek szoktak játszani. A becsapódó gépjármű szerencsére senkiben nem okozott kárt, de joggal merülhet fel a kérdés, hogyan pottyanhatott le? Nos, nem ciklonok és anticiklonok ütközése okozta a furcsa természeti jelenséget, hanem egy katonai gyakorlat. A terepjárót egy repülőgépből hajították ki és egy ejtőernyővel ért földet, csakhogy az előre kalkulált becsapódási helyszíntől 11 kilométerre.

A katonai támaszpont szóvivője elmondta, hogy valószínűleg túl korán dobták le a csomagot, ezért az ügyben vizsgálat indul, de megnyugodhatnak az amerikaiak és Donald Trump is, ez most nem a globális felmelegedés újabb ordító jelzése.

Címkék: USA
https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/62839/pics/lead_800x600.jpg
USA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?