Blogolj!

Elképesztő bakiparádé az iskolás tankönyvekben!

Pintér M. Lajos

Sokba kerülhet a történelem és földrajz tankönyvek szerzőinek, hogy finoman szólva is összekeverték a szezont a fazonnal.

Fotó: pixabay.com

Irdatlan botránytól hangos a közoktatás, miután kiderült, hogy botrányosan sok durva hiba tarkítja a hatodik osztályosoknak szánt történelem és földrajz tankönyveket. Az elképesztő bakiparádé sokba is fájhat a szertelen szerzőknek, miután a műveknek nehezen nevezhető fércmunkák kiadója konkrétan beperli őket. A szövegek felülvizsgálói is retteghetnek, mivel olyannyira „alaposan” jártak el, hogy hevesen méltatták a két silányizmust. A szakminisztérium újranyomtatást követel.

Most akkor nyugodjunk a le a …, szóval a karosszékben.

Kész szerencse, hogy ez a cirkusz nem idehaza borzolja a kedélyeket, hanem Romániában.

Idiotizmusok, mellényúlások és tévedések tucatjait fedezték fel a szakemberek a két érintett tankönyvben, és most igyekeznek elejét venni a dilettáns gyerekbutításnak. Olyannyira nagy a baj, hogy azon már egy egyszerű hibajegyzék sem segít.

A Marosvásárhelyi Rádió nyomán a Transindex szemezget a bolondériából.

A törikönyvben például a szerzők összekeverik az inkákat az aztékokkal, hibásan írnak több nevet, és pontatlanul számos idézetet. A föcikötetben a Holt-tenger egy laza csuklómozdulattal úszik át a Vörös-tenger helyére és fordítva, az elmúlt években függetlenné vált Dél-Szudán fel sincs tüntetve a térképen. Londont és Párizst pedig egyaránt a harmadik legnagyobb európai városnak titulálják, holott az Egyesült Királyság fővárosa az első, a francia főváros viszont fel sem fér a dobogóra. Ez persze csak csepp a tengerben.

Kicsire nem adtak, a nagy meg nem számított.

Név és cím a szerkesztőségben, ahogy mondani szokás...

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/57657/pics/lead_800x600.jpg
baki,humor,oktatás,Románia,tankönyv
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?