hirdetés
Blogolj!

Beszívott és megszívta – kétszer ugyanabba a folyóba?

Pintér M. Lajos

Igen, kétszer, ugyanabba, ugyanott. Egy budapesti sofőré a nyár limonádédíja a Balatonon.

A cigány el akarja adni a lovát a piacon. Van rá egy vevő, aki elkéri a lovat egy körre. A ló azonban nekimegy a falnak. A leendő vevő e szavakkal viszi vissza a jószágot: – Te cigány! Ez a ló vak, nekimegy a falnak. Mire a cigány: – Nem vak ez! Vakmerő!

Ez a vicc jutott eszembe arról a budapesti betyárról, aki nem ismerheti a régi igazságot, hiszen kétszer is ugyanabba a folyóba, vagy mondjuk úgy: kétszer is a Balatonba taccsolt. Aligha felejti el egyhamar július végi koccintós kalandját az a fővárosi fazon, akit egy órán belül éppen kétszer fogtak el ittas vezetésért ugyanazon a szent helyen Balatonalmádi belterületén!

A járőrök alkoholtesztert alkalmaztak a 42 éves sofőrrel szemben, ami az intézkedés során pozitív értéket mutatott. További mintavétel céljából előállították a helyi rendőrkapitányságra, ahol a hiteles légalkoholmérő alátámasztotta a szeszes ital fogyasztását. Azonnal bevonták a vezetői engedélyét, és büntetőeljárást indítottak ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt.

A vakmerő westernhős azonban nem adta fel, ismét ugyanott akart átkelni. Egy óra múltán az ugyanott posztoló zsandárok hálójába megint belepottyant ugyanaz a budapesti potyka. No, a szonda senkit sem lepett meg, bűzlött a lehelet, ezért aztán ittas járművezetés gyanúja miatt újra előállították a kapitányságra. Ez már dupla dinamit, hiszen a büntetőeljárás mellett engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás is vár emberünkre.

Aki élete legdrágább italait gurította le a magyar tengernél...

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/56667/pics/lead_800x600.jpg
alkohol,humor,közlekedés,rendőrség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?