Blogolj!

Rendetlen rendszerellenes rendszámtábla

Ragnar Volarus

Szoktak olyat játszani autózás közben, hogy az önök előtt haladó kocsi rendszámának betűiből egy szót kell kirakni? Tehát mondjuk a GTR az lehet például gitár, az FTL pedig fiatal és így tovább. 

Nos, a 45 éves Razvan Stefanescu biztosan nem ilyennel múlatja az idejét vezetés közben. Merthogy a Local nevű lap megírta, hogy a román hazafi svédországi nyaralása alatt vásárolt autót és odakint regisztráltatta is, természetesen vadonatúj rendszámmal. Az Anderssonok és Erikssonok derék hazájában a MUIEPSD rendszám nem jelentett senkinek semmit, még egy kacifántos svéd szót sem lehet összerakni belőle. Nem úgy Romániában! Mert az ő "ékes" anyanyelvükön simán kiolvasható belőle valami olyasmi, hogy "Bazdmeg PSD", azaz bassza meg a kormánypárt. 

A közösségi oldalakon érthető módon rettentően népszerű lett Razvan koma rendszámtáblája. A román rendőrök ellenben nem a humorérzékükről híresek. Persze azon hosszasan törhetnénk az agyunkat, hogy akkor mégis miről? Mindenesetre a helyi szervek bevonták a rendszámot, elvették a férfi jogosítványát és eljárást is indítottak ellene, mondván: szabálytanul közlekedett a svéd rendszámmal.

Stefanescu pedig szegény csak otthon ül és szakadatlan töri a fejét, vajon mi a baj a rendszámmal? Elvégre gond nélkül, teljesen legálisan ment be az új rendszámával Romániába. Ezért érthetetlen, hogy később miért állítja azt a hatóság, hogy szabályt szegett. 

Mi a tanulság? Maximum annyi, hogy ha Svédországban veszünk autót és ott is regisztráltatjuk, akkor jól nézzük meg a rendszámot. Mert itthon sem lelkendeznének a rendőrök egy FCKTPLC rendszámért. Hát még Angliában.

Önök pedig ha legközelebb az elején említett fejtörőt játszanák az autóban, akkor legközelebb a BMG-nél tuti nem a barackmag jut majd az eszükbe. Fogadjunk!? 
Címkék: Románia
https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/56328/pics/lead_800x600.jpg
Románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?