Blogolj!

Másfél tonna kokain miatt gyújtották fel Budapestet

Dorogi László

Minden kishajó a legnagyobb álma, hogy léte során legalább egyszer megkerülje a Földet. Az ügyes kishajók felnőtt korukra többször is megteszik ezt a nem éppen aprócska kanyart, de sajnos akadnak olyanok is, akik rossz társaságba keverednek és zátonyra fut az életük.

Fotó: Origo

Ettől sokkal-sokkal nagyobb kalamajkába keveredett Budapest, a 22 éves vitorlás. Budapest - ahogy neve is mutatja - magyar szülők gyermekeként látta meg a napvilágot, első nevelője pedig egy Fa volt. No, nem ám egy puritán nyír, vagy nyár, esetleg tölgy, hanem a Nándor. Neki köszönhetően nem vált belőle fatökű fahajó, alig néhány hetesen máris sikerült körbefurikáznia szerető gazdiját a földgolyón a Vendée Globe vitorlásverseny keretein belül.

Budapest ezután azonnal egy Raphael Dinelli nevezetű úr inasa lett és tizenöt évig szolgálta versenyhajóként, ám amikor francia kormányos továbbadott rajta, Budapest mély depresszióba zuhant és bánatában egy kanadai drogcsempész banda szolgálatába állt. Sőt, ő maga is drogfogyasztásra adta a fejét.

Végzetes útjára 2018. július 24-én indult el, másfél tonna kokainnal a bendőjében, de onnan már soha nem tért vissza régi formájában, hiszen a végzetes mennyiségű fehér por alaposan megcsonkította hajdanán pazarul kidolgozott testét. Amikor a fedélzetén utazó két csempész meglátta az őket már napok óta figyelő és követő hatóságokat, magára hagyták Budapestet, s mivel a kokaint ő szállította, önmaguk tisztázása érdekében galád módon fel is gyújtották.

A tüzet szerencsére két óra alatt eloltották a hatóságok, Budapest gyomrát pedig kimosták, majd rehabilitációra St. Martin kikötőjébe vontatták. Felépülése nagyon hosszú időt vesz majd igénybe, de az orvosok nem zárják ki, hogy maradandó károsodásokat szenvedett. Budapest örökre megtanulta, hogy a drog az rossz.

Végezetül álljanak itt a felkavaró felvételek Budapest haláltusájáról:

Címkék: drog, hajó
https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/56220/pics/lead_800x600.jpg
drog,hajó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?