Blogolj!

Pórul járt a leányfalui indián

Pintér M. Lajos

Addig irtotta orvul a visegrádi vaddisznóállományt, míg visszacsapott az íj.

Fotó: police.hu

Indiánosdit játszott Visegrád környékén egy leányfalui legény, de a vaddisznók szelleme megbüntette, úgyhogy a vadregényes romantikából kénytelen volt visszatérni a 21. század kérlelhetetlen valóságába.

Emberünk úgy gondolhatta, az igazi férfiembör magának vadássza le a vadhúst, és a legmenőbb, ha ezt Winnetou módjára, igaz, némiképp korszerűsített íjszerszámmal teszi. Egy darabig jól is ment a 41 éves betyár sora, jó párszor megtömte a bendőt a kilőtt vadakból készült finomságokkal, ám eljött a nap, mikor torkán akadt a falat.

A forró-nyomozás adatai szerint a tag „természetesen” jogosulatlan vadásztevékenységet folytatott Visegrád térségében, amelynek során több vadat elejtett. Amikor viszont legutóbb (nyíl)vesszejével oltotta ki egy újabb vaddisznó életét, visszacsapott az íj. A rendőrök rajtaütöttek, és a házkutatás során a gyanú szerint bűncselekmény elkövetéséből származó vadhúst, valamint a vadászathoz használt eszközöket foglaltak le. Arról nem tudunk, mi lett a vadétkek sorsa, de gyanítjuk, a gyanúsított nem fejezhette be az utolsó vacsoráját.

Hogy börtönkoszton folytatja-e, vagy olcsóbban is megússza a drága mulatságot, arról majd a bíróság dönt. Ha szerencséje lesz, és ezek után is besüt az ablakán a nap, vaddisznópörkölt után minden bizonnyal már csak a vendéglők étlapján kutat.

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/55924/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,humor,orvvadászat,rendőrség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?