Blogolj!

Dolgozzon a halál!

Ragnar Volarus

Szoktuk mondani, mikor már nincs kedvünk a munkához. Most viszont Srí Lankán az kéne, hogy szó szerint dolgozzon a halál, pontosabban földi helytartója a hóhér. De a munkaerőhiány ezen a téren is gondokat okoz.

Fotó: fineartamerica.com

Korábban az ország elnöke, Sirisena Maithripala kijelentette, hogy aláírná több elítélt drogkereskedő kivégzési rendeletét. Merthogy a díszes társaság a börtönön belülről továbbra is zavartalanul intézi üzleti ügyeit. Tehát annyi változott, hogy az állam kosztot és kvártélyt biztosít Srí Lanka Escobarjainak, ez pedig így nem járja.

Erre reagálva a börtönrendszer szóvivője azt mondta, hogy készen kell állniuk arra, hogy kiszolgálják az elnök kérését, végrehajtsák a büntetéseket, ezért most két hóhért keresnek. Akiknek bizony nem lesz idejük lazsálni, hiszen 18 drogkereskedéssel és 356 gyilkossággal vádolt elítéltet kellene a másvilágra küldeni. Azért ilyen sokat, mert ugyan a drogkereskedelmet halálbüntetéssel sújtják Srí Lankában, de 1976 óta senkit nem végeztek ki az országban, az összes halálbüntetést életfogytiglanra enyhítették.

Viszont hóhért találni nem is olyan egyszerű egy olyan országban, amelynek lakosai többségében buddhisták. Akadt ugyan jelentkező, de a galamblelkű rögtön felmondott, ahogy meglátta az akasztófát. Még szerencse, hogy nem rögtön a pallost adták a kezébe. Vagy attól félt, hogy előbb-utóbb a hóhért akasztják?

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/55604/pics/lead_800x600.jpg
halál,munkaerőhiány
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?