Blogolj!

Az elfogadás művészete

Ragnar Volarus

Van ez a rettentően liberális francia kis fickó. Ez az édes kis Macaron. Namost ez a cukipofa a liberálisok közt is a legleglegliberálisabb. Annak kell lennie, hiszen oly haladó gondolkodású.

Még az sem zavarja, hogy a felesége 24 évvel idősebb nála. Ahogy az sem, hogy a tornatanára volt korábban, aki tulajdonképpen megrontotta őt 15 évesen. Ez a nő a francia first lady. De nem számít, fátylat rá. Elvégre liberális a lelkem. 

Macron és a Macroncos hölgy - Fotó: Christophe Petit Tesson via Associated Press

Igazából haladó gondolkodása tetteiben is nyomon érhető. Mindig arra halad, amerre érdekei kívánják. Beszól Brüsszelnek, majd nem sokkal rá teljes mellszélességgel hajtogatja a baromságaikat. Nem gond, liberális.

A választások utáni népszerűsége jelentősen megcsappant, tüntetnek ellene, két időközi választáson is csúnyán elhasalt a pártja. Sebaj, nem lehet mindenki liberális.

De ő nagyon az. Nézzék ezt a képet, ahogy Macron és az anyukája felesége pózolnak ezeknek a szimpatikus, jó kiállású, elegáns férfiak, emberek, valakiknek a társaságában. Hát nem édes ahogy csücsörít az a kis napszemüveges? Macron viszont mosolyog és láthatóan jól érzi magát. De hát ilyen egy liberális.

Viszont legnagyobb sajnálatunkra(?), ez a fickó sajnos minket magyarokat nem kedvel. A miniszterelnökünket különösen nem. Pedig van olyan francia, aki igen. Például a magyarországi francia nagykövet Eric Fournier, aki saját kormányának írt diplomáciai jegyzetet, amelyben leírta, hogy  az Orbán Viktort populistának bélyegző vélemények csupán a magyargyűlölő nemzetközi sajtó túlkapásai. A magyargyűlölet pedig az irigységből fakad.

Ez a kis huncut, amúgy mindent elfogadó kis Macron erre mit tett? Postafordultával kirúgta a nagykövetet. Fournier utóda, Pascale Andréani hivatalosan már csütörtök óta Franciaország budapesti nagykövete. A Courrier D'Europe Centrale, közép-európai országokkal foglalkozó szakportál ugyanakkor azt írja, Fournier leváltásának közvetlenül semmi köze a diplomáciai jegyzethez. Egyszerűen arról van szó, hogy lejárt a megbízatása. Egyértelmű. Ez biztos ilyen biankó szerződés lehetett, ahol a felmondási idő helye üresen állt. Most meg jól kitöltötték.

Szóval ez a Macron egy ízig-vérig igazi liberális. Mindent elfogad. Csak az igazságot és a kritikát nem.

Címkék: liberális, Macron
https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/55088/pics/lead_800x600.jpg
liberális,Macron
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?