Blogolj!

Ettől lehidalsz – megtaláltuk az év tolvajdumáját!

Pintér M. Lajos

Elázott és kerítést szaggatott a szavak nagymestere, de nem jött zavarba, tökéletesen álcázta magát, mint zsiráf az alföldön.

Fotó: police.hu

Bár még csak a naptári év első felének végéhez közelítünk, de alighanem rábukkantunk az esztendő tolvajdumájára! Egy kerecsendi nehézfiú adta elő, aki nehezen viselte az erős lehűléssel járó hidegfrontot, úgyhogy tetőt akart a feje fölé, és mindent megtett érte, hogy kilegyen a négy kereke.

A történet Tiszacsegére vezet, ahol péntek este egy férfi éppen háza előtt leparkolt gépkocsijából pakolt, amikor arra lett figyelmes, hogy fázós főhősünk Lukakut megszégyenítő precizitással használja ki a ziccert, és lovasítja meg a lóerődobozt. Egy másik járgánnyal azért a nyomába eredt, miközben a zsarukat is értesítette, ám az üldözőversenynek hamar vége szakadt, pontosabban roncsderbibe torkollt a száguldás, még mielőtt a Cobra 11 közbeavatkozhatott volna. Az elázott ifjú kerecsendi kerítésszaggató ugyanis egy közeli porta udvarában végezte (ki az elcsent autót).

A csavar azonban csak ezután következett! A leleményes levente addig forgatta az agytekervényeit, míg kiókumlálta, miként húzhatná ki magát a csávából. Jogi képviselőt nem kért, csak egy kávét, majd alaposan megdolgoztatta az egyenruhások rekeszizmait.

„Biztos úr, kérem, nem akartam én ellopni a Suzukit, csak addig használtam volna, amíg eláll az eső”

– pörgette meg a nyelvét, miközben – ha hihetünk hiteltelen forrásainknak – maga is nehezen tudta visszatartani a röhögést. A heves hahotapárbaj hangjai még az elapaszthatatlan zuhé kopogását is elnyomták.

Ha bárkinek ezek után szüksége lenne a műkedvelő ügyvéd paragrafuspukkantó szaktanácsaira, név és cím a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságon!

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/54618/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,humor,lopás,rendőrség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?