hirdetés
Blogolj!

A végén úgyis a maci az úr!

Pintér M. Lajos

Letépte láncait, és immár szabadon kiélheti vágyait. Megeshet, a Nemzet Medvéjét már csak a kördobozos ömlesztett sajt csomagolásán láthatjuk viszont.

A soha viszont nem látásra! Fotó: illusztráció

Megtanultuk és megtanítottuk: azért a medve az úr!

Pontosabban az úrasszonyság. A bohókás barna bozontos megint a bolondját járatja a szakszolgálatok szarkasztikus szakembereivel.

A félelmetes hím szelíd nőstény a Felvidékről bekóborolva végigbarangolta az országot. Az egyre növekvő számú vigéc vérszagszimat tisztes távolból követte tanácstalanul hajkurászta, majd miután napokig medvelázban tartotta a magyarságot, Sándorfalvánál letette a fegyvert Pampalini és irreguláris serege előtt. A két-három év közötti bocssrác tíz év körüli mackómama aztán jól megérdemelt pihire vonult a napfényvárosi vadaspark árnyékosába. Megtömte a bendőt, néhány nap múlva pedig jól szabadon is engedték ott, ahol valószínűleg ő is kigúnyolta a gúnyhatárt.

Szűk egy héttel a cseles megadást követően teljessé vált a medvediadal, azaz a négylábú javára dőlt el a viadal. A barátságos brummogó beleunt a permanens pásztázásba, és hanyag eleganciával tépte le láncait hagyta hátra nyomkövető nyakörvét.

Elpárolgott, mint medvesajtból a medvahagyma.

A hivatalos kommüniké szerint „a nyomait figyelemmel kísérik a két nemzeti park igazgatóság szakemberei és a természetvédelmi őrszolgálat munkatársai”.

Bottal üthetik, ugyebár.

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/54235/pics/lead_800x600.jpg
hajsza,humor,medve,üldözés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?