Blogolj!

Búvár Botka feledésbe merült merülései

Pintér M. Lajos

Botrányos búvárkrónikára bukkantunk! Hogyan hagyhatták ki Szeged híres-hírhedt alámerülőjét a tengeri történetből?

„Mi ez? Bástya elvtársat már meg se akarják gyilkolni?” Vagy az ellenség keze tette be a lábát? Ezen tűnődhet forró napfényvárosi napjaiban a mostanra medvétlenített és még migránsmentes Szeged fura vörös ura.

Botka Lászlót bizony kihagyták a szaknévsorból, úgyhogy főhet a feje.

Az elefántcsonttorony elvtársai ugyanakkor feldobták a magas labdát, a ziccert pedig illik beütni, ha már megkínálják vele a „szabadság szigetének” szivárványárnyain szocializálódott fürkész firkászt.

Mielőtt a feszültség a tetőfokára hágna, ki is engedem a szelemet a palackból. A mesés Maldív-szigetek egyik legnagyobb honi hódolójának lakájmédiája, a szegedi városházi hivatalos testhez álló témát talált, amennyiben egy frissen megjelent kötet kapcsán mélytengeri merülésre szánta el magát. Valamennyi szegedi postaládában landolt, és a város weboldalát is főhelyen díszíti a „Krónika Szeged város búvárairól” című színes-szagos szak-dolgozat.

Amivel mindösszesen egyetlen aprócska bökkenő akad. Kiguvad a szem, de nem leli a képes krónikában Szeged legjelesebb búvárját, a Vörös-tengert is meghódító korallkirályt. A baktói békaembert, aki politikai pályája kérészéletű csúcspontján úgy hajigálta el magától anno büszkén prezentált hobbiját, mint a forró krumplit. Épp azzal a vörös nyakkendős úttörő lendülettel, amivel egykori szilárd szövetségesét, az őszödileg kínossá vált Lárifári Ferencet is kiebrudalta egy városi képeskönyv „átszerkesztett” újrakiadásából.

Szabotázs tán, vagy a régi, jó, bevált, komcsi retus? Hogy hol az értelem, döntse el a nyájas olvasó!

Így vagy úgy, a Szegedi Tükör görbe tükör, mi viszont – ha már homár – teljessé tesszük a körképet. Tehát feltárjuk a kórképet, mielőtt valamiféle bárgyú bolsevik trükk végképp eltörölné a mulatságos múltat. Mutatjuk hát Búvár Kund reinkarnációját, a Tisza tartótisztjét: Szeged leghírhedtebb alámerülőjét. Jegyezzék meg jól, íme, a tenger sós vízétől megrészegült iszonyatos uszonyos!

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/53987/pics/lead_800x600.jpg
Botka László,búvár,búvárkodás,Szeged,tenger
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?