Egérutat nyert és beintett a maci

Pintér M. Lajos

Napok óta medvelázban ég az ország, de még inkább a szenzáció- és macihajhász média. A főszereplő kereket oldott, és röhög a mancsába. A Vadászunk Facebook-oldal tökéletesen ábrázolta a helyzetet.

Fotó: Vadászunk.hu/Facebook

Lassan az egész országot bebarangolja, még inkább végigturnézza az az egy-két mázsa súlyú, fiatal hím medve, melynek kalandjairól a napokban a Blogstar is megemlékezett. A jámbornak tűnő, gyümölcsöket majszoló négylábú a Tisza vonalát követve az északi megyékből egészen a Dél-Alföldig jutott, miközben az őt a legváltozatosabb eszközökkel üldöző szakemberek (úgymond) a helyzetet uralva tisztes távolból követték – magyarról magyarra fordítva: nyomát veszítették, azaz fogalmuk sincs, hol van.

Bundás barátunk ugyanis egyesek szerint lépre, mások szerint a málnásba csalta a hivatalos szervek állati nyomozóit, hogy aztán egérutat nyerjen.

A medvehajhászok korábbi kommunikációja arról szólt, hogy jól elaltatják, aztán biztonságos helyre szállítják a hétalvót, ám ahogy az üldözött hétmérföldes csizmára cserélte a nyúlcipőt, sebtiben paradigmát váltottak. Most már – hírlik – szabad utat engednének a tiltott határátlépőnek, akit – remélik az államiak – az okos kerítés sem állít meg.

A bejáratott migrációs útvonalat a feje tetejére állító jószág egy szempillantás alatt válhat a Kárpátok Géniuszává, ha ezt is megcsinálja!

Közben a sajtó boszorkánykonyháiban és a szociális(an érzékeny) médiában képtelenebbnél képtelenebb mackómondák terjednek. A pálmát a „háromnégyes” is elvihette volna, de talán bölcsebben tesszük, ha kettőslátásukat megengedően a szer-telen liberális lábadozással magyarázzuk.

Úgyhogy kihirdetjük a győztest: Vadászunk! A brummogó ugyanis tényleg beintett. És jót röhög a mancsába.

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/53774/pics/lead_800x600.jpg
hajsza,humor,medve,üldözés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?