Jelige: ultizni tudni kell!

Ragnar Volarus

Mindenki kedvenc 444.hu-ja újabb részleteket idézet abból a hangfelvételből, ami márciusban készült a Bibó Szakkollégiumban, ahol Orbán Viktor beszélt zárt körben. Nem kell aggódni, ez nem a Fidesz öszödi beszéde, bár a miniszterelnök tulajdonképpen ugyanúgy színt vallott, csak éppen utódlás kérdésben.

Fotó: Orbán Viktor facebook

Mint mondta, hamarosan 52 éves lesz, de úgy érzi még van egy-két jó éve, ennek ellenére sokat dolgozik az utód megtalálásán. Konkrét nevek nem hangoztak el, de felsorolt néhány kritériumot, aminek szerinte jó lenne, ha megfelelne a következő miniszterelnök.

Bírnia kell a folyamatos karaktergyilkossági kísérleteket, bátornak kell lennie, legalább két-három nyelven kell beszélnie - amelyek egyike lehetőleg valamilyen keleti nyelv. Nem árt ha dörzsölt, át kell látnia, ki kivel van. „Kell egy folyamatosan mozgó falak között útvonalat találó gógyi.” Valamint előny lehet, ha az illető tud ultizni.

Nos, vannak akik komolyan veszik ezeket a tanácsokat. Nem arra gondoltam, hogy Karácsony Gergely beiratkozott egy mandarin nyelvtanfolyamra, vagy Gyurcsány Ferenc végre összeszedte a bátorságát és immár víz nélkül issza a fröccsöt, illetve Szél Bernadett sem kezdte el gyakorolni a szavahihetőség tudományát.

Ellenben Lázár János szinte minden kitételnek megfelel, aminek nem, abban pedig sürgősen elkezdte pótolni a hiányosságát. 

 

És már most szólok, hogy vasárnap 99 fős selejtezővel kezdődik az Ultiliga hatnapos döntője, amelyen jövő pénteken avatnak győztest. A hír hallatán szinte magam előtt látom a festék- és oldószerillattól mámoros Gulyás Mártont, ahogy jövő hét pénteken már látja magát miniszterelnökként, és ahogy Szanyi kapitány is hatalomról álmodozik a muslicák ködén át. De aztán felébrednek.

A kormányfő viszont úgy látja, a Fidesz kötelékében „vannak nagyon tehetséges fiatalok, akiknek jó helyen van a szívük, vannak képességeik, és lehet belőlük cserebogár.” Meglátjuk, hogy a politikai lapjárás kinek kedvez.

Címkék: Fidesz
https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/53501/pics/lead_800x600.jpg
Fidesz
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?