Blogolj!

ÍME A SZOMBATI TÜNTETÉS KÖVETELÉSEI!

Kecskés István

Az első tüntetés nagyon sikeres volt, hiszen minden lényegi követelése teljesült. Szombaton jön az újabb etap, újabb kívánságokkal!

Lányi Örs, a tüntetés kezdeményezője a Facebookon meghirdetett, ellenzéki pártok részvételével tartott demonstráción Budapesten, a Kossuth téren 2018. április 14-én. A résztvevők az Operaháztól vonultak a térre. MTI Fotó: Balogh Zoltán

1. LEGYEN JÓ IDŐ!

Az lesz! Tudjuk, hogy az ellenzék nem tüntet, ha esik, vagy fúj, így aztán a kormány mindent megtesz azért, hogy szombaton verőfényes napsütés legyen. A met.hu szerint ezt sikerült intézni – már előre: 

Derült, száraz idő lesz. A délnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 11 fok között alakul, de északkeleten és az Alföldön néhol 3, 4 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között várható.

Szóval ez akkor rendben van, sőt talán egy kicsit túlzásba is esett a kormány, mert ez így már nem is tavaszi, hanem nyári idő. 

2. A TÜNTETÉS LEGYEN MUNKANAP!

Mi sem egyszerűbb ennél?! Már meg is van. Szombaton kell ledolgozni április 30-át, ami ugye egy hétfői nap, de ezzel lesz négynapos a május 1-i hétvége. Ezzel az volt a cél, hogy a tisztességesen dolgozó csendes többség tagjai ne provokálhassák a megmozduláson résztvevő széles néptömegeket. Siker, pipa, ez is rendben van. 

3. LEGYEN SZABADSÁG!

Van. Mindenkinek igényei szerint írja ki a munkáltatója a szabadságot erre a munkanapra. Emiatt nem kell aggódni, ha mégis, akkor tessenek a munakügyi felügyelethez, vagy a szakszervezethez fordulni. 

4. SZOMBAT DÉLUTÁN NE LEGYEN ÉRTÉKELHETŐ MŰSOR A TÉVÉBEN!

Nem lesz! Az RTL-en A negyedik, a TV2-n Az istenek fejükre estek 2., a Viasat3-on a Feleségek luxuskivitelben lesz. Sajnos egy kis hiba csúszott a műsorba, mert a Duna TV-n a kissé provokatív, Butaságom története című műsor lesz, de ezen még lehet majd változtatni. Lényeg, hogy egyik miatt sem érdemes lemondani a tüntetésről. 

5. A FUTBALLHULIGÁNOKAT FOGLALJÁK LE!

Ez is rendben van. Szombaton 17 órakor Honvéd–Újpest, Ferencváros–Paks és Vasas–Mezőkövesd meccseket rendeznek, szóval a srácok a csapataikkal lesznek majd. Az MTK mondjuk csak vasárnap játszik, de ők azért nem olyan vehemensek. Az ugyancsak nagy létszámú Puskás Akadémia tábort pedig Miskolcra küldték, vagyis velük sem lesz gond. 

Egyelőre ennyi. Felhívom a figyelmet arra, hogy a fenti bejegyzés nyomokban iróniát, szarkazmust, netán humort tartalmazhat. A kockázatok tekintetében forduljon Gyurcsány Ferenchez, vagy a tüntetés szervezőihez. 

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/51457/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?