Blogolj!

Forradalmi ötlet: kevesebb kedvezményt, több adót!

Kecskés István

Ez kell! Így a választási finisben elkapta a baloldali ellenzék, hogy mire van itt szükség! Meg kell szüntetni néhány adókedvezményt!

Fotó: pestisracok.hu

"Fizessenek a gazdagok!" – rúgta be az ajtót Karácsony Gergely ezzel a botkai mondattal az ellenzéki egyeztetésen. Eddig jutottak, mert ebben mindannyian békésen egyetértettek. Csak erről állapodtak meg mindössze, másban nem. Illetve abban igen, hogy a szegényektől meg vegyenek el pénzt – tuti, ami fix!

Szél Bernadett az LMP miniszterelnök-jelöltje annyit azért még hozzátett, hogy legyen nagybirtok adó, meg luxuasdó is, mert attól lesz király hely Magyarország. Meg ez eleve benne van a programjukban is, legyen csak értékalapú ingatlanadó – az a biztos. Nagy büszkén mondta is, hogy egy 50 négyzetméteres belvárosi lakás tulajdonosa fizethet is évente 12 500 forintot, az nem érdekes, hogy mondjuk egy özvegy nyugdíjasé a lakás. Gazdag és kész, fizessen és kész!

Picit ezen Gyurcsány Ferenc morgott, de töltött magának a 12 500 forintért vásárolt viszkiből és persze nem adott senki másnak. Mondjuk nemcsak ettől villanyózodott fel – persze zöld energiától telítve –, hanem attól is, hogy Karácsony Gergely elővezette a nagyszerű ötletét. Szerinte kevés családnál jelentkezik a családi adókedvezmény. Mondjuk az összesnél, amely gyereket is nevel, de ez nem tántorította el a szocialista lista vezetőjét. Cinkosan összekacsintott a prímszámok magyarországi professzorával, aki ugye Gyurcsány Ferenc, és már mondta is tovább, hogy szerinte túlzás, hogy három gyerek után háromszor annyi pénz jár, mint amennyit egy lurkó után fizet az állam. Vaslogika. Szóval, ha egy gyerekre 1 egységnyi kedvezmény jár, akkor a háromra a 3 egységnyi már sok. 

Bólogatott is hevesen Gyurcsány! Emlékeztetett rá, hogy a szocialisták egyszer már kicsinálták a családi adókedvezményt. Pacsiztak egyet Karácsonnyal, mert most újra megcsinálnák. 

(A cikk tényeken és nyilatkozatokon alapuló fikció. A lényeg: az LMP a választási programja szerint új adókat vetne ki, az MSZP csökkentené az adókedvezményeket, amiről Karácsony Gergely nyilatkozott a HVG-nek.)

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/50844/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?