IGAZÁBÓL visszatért Drotár Adrienn a politika színpadára!

Tóth Marcell

Még hogy nem kampányolnak „kamupártok”?! Itt van egy kivétel, és most már sírva kérjük, hogy a többiek inkább igyák el a pénzt!

Gyakran vádolják a különböző újonnan létrejött, de a választáson induló kis pártokat, hogy csupán a jelöltenként járó (és gyenge eredmény esetén visszafizetendő) egymillió forintra hajtanak.

Az Új Magyar Front nevű formáció viszont kampányfilmek egész sorozatát készítette (ITT kínozhatják magukat), amelyekkel egyszerre tisztelegnek a rendszerváltozás utáni első választási kampányok jelöltjei, a ZS kategóriás kalandfilmek és a legelvetemültebb szabadbölcsészeket is próbára tevő amatőrnek tűnő szerzői filmek előtt.

IGAZÁBÓL azonban elég, ha legismertebb jelöltjük, Hajdú-Bihar 5-ös számú választókerületének hírességének, Drotár Adrienn-nek a bemutatkozását tekintjük meg. Az ifjú polihisztor – ingatlanos, taxis, fogtechnikus (és kortárs filozófus) – már több pártot megjárt. Hírnevére még a Magyar Gazdák és Polgárok Pártjának országos alelnökeként tett szert, a hajdúsági tévé ominózus adása a megszokott nézettség tízezerszeresét hozta.

De inkább engedjük el a múltat, és törődjünk a jelennel. Már a felcsendülő zenéből érezzük, hogy nem mindennapi hőst várhatunk a következő másodpercekben. És igen, Adrienn az első ígéreténél, „hiánypótlásként”, a harmincadik másodpercben feltalálja az Erzsébet-programot: hátrányos helyzetű gyermekeket és családokat üdültetne, valamint „értékteremtő munkahelyeket” hozna létre. Jár-kel a városban bemegy az ingatlanirodájába, elénk áll taxija, sőt még tárgyal is egy emberrel, aki kísértetiesen hasonlít a mozgalom egyik kiskunsági jelöltjére.

Kell ennél több? Azt hiszem, nem. Ha van szívük, a hajdúszoboszlóiaknak, akkor most beszavazzák a Parlamentbe. Ha nincs, akkor 2019-ben újabb kampányfilm következhet…

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/50469/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?