Blogolj!

A legidegesítőbb zaj

Ragnar Volarus

Újra kell értelmeznünk hangtani alapismereteinket, különösen a zajra vonatkozóakat. Olyan ez, mintha egy új elemet kellene beillesztenünk a periódusos rendszerbe.

Röviden: a hang a hallószervünk által felfogható, a levegőben mechanikai hullámként terjedő rezgés. A hangok között vannak a zenei hangok és zörejek vagy zajok. Ez utóbbiban kell most újat tanulnunk és bővítenünk eddigi ismereteinket.

Eddig ezeket a zajtípusokat ismertük: környezeti zaj, akusztikus zaj, elektromos zaj, képzaj, rádiófrekvenciás zaj, TV- és videó zaj, információátviteli zaj és termikus zaj.

Márki-Zay Péter egy troll, el is marasztalták

Márki-Zay Péternek megint sajtótájékoztatót kellene tartania, mert most le kell vennie a hivatalból az elhíresült migráns számlálót, ugyanis annak a törvények szerint sincs ott helye. Nagy felhajtás közepette trollkodott szét egy önkormányzati határozatot Márki-Zay Péter, amikor megszavaztatta a képviselőket arról, hogy akarnak-e migránsokat Vásárhelyen, majd amikor nem akartak, akkor azért gyorsan felszerelt egy táblát a hivatalban, amelyen a hazánkban érkezett bevándorlókat számolta.

Most pedig itt van nekünk a Márki-Zay.

Tulajdonságai: idegesítőbb minden eddig ismert zajnál. Káros hatással van környezetére, valamint minden jóérzésű ember hangulatára és munkájára. Rögzítése, felvétele megoldható, de önmaga is rögzít, ami az eddigi ismereteinket nézve eléggé szabálytalan. Abban viszont egyedülálló, hogy ugyan fülünk könnyen hallja, mert (sajnos) olyan frekvenciatartományban „sugároz”, de nem szabad elhinnünk, amit hallunk. Mert ez egy hazug zaj.

Ráadásul a zajok családjában az első, amely hülyeségeket áraszt magából. Hallgassák csak:

 

Ugye? Már Bikfic is elmondta erről a Zayról a véleményét. Mégis mit várunk egy szerepet tévesztett, üldözési mániában szenvedő Márki-Zay Pétertől? Hogy ne zajongjon, mert piszokul idegesítő. Persze előbb-utóbb minden zaj elül. Ez vár rá is, és mi csak azért könyörgünk, hogy minél előbb változzon Márki-Csend Péterré.

Fotó: zoom.hu

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/50296/pics/lead_800x600.jpg
Márki-Zay Péter
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?