Blogolj!

Elképesztő pártok állítanak listát

Kecskés István

Bevallom, hogy magam részéről nagyon szeretem a hülyéket. De tényleg! Mondjuk az külön jó, ha az embernek van sajátja, de akinek nincs annak ajánlom az alábbi kitekintést arra, hogy milyen pártok állítottak országos listát az április 8-i választásra. 

Meggyőzőek, nem? Nem.

Mert azt ugye tudjuk, hogy van Fidesz-KDNP, Jobbik, LMP – amúgy ez a három párt tudott mind a 106 körzetben jelöltet állítani –, sőt egyelőre ugye még MSZP is létezik, de van DK, MIÉP sőt még Munkáspárt is. Lényegében ezeknél csak érdekesebb formációk neveztek be a versenybe. 

Itt van mindjárt az Iránytű Párt. A szlogenjük egyértelmű, ők a tisztesség pártján állnak és innen nézve a bal oldalon. Mindenkinek felemelnék a fizetését és még a nyugdíjat is. Apró érdekesség, hogy a finanszírozási hátteret nem írják a céljaik között. Aztán itt van mindjárt a Kell az Összefogás Párt – ez mondjuk jó név –, Program magunkért címmel ismerteti az elképzeléseit. Hogy ez alatt mit értenek azt nem tudni. Önmagukért, vagy értünk? Sosem fog kiderülni. 

A személyes kedvencem a Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja – ezt aztán a telitalálat a név kiválasztását illetően. Mi van a nyugdíjasokkal? A szülési szabadságon lévőkkel? A bölcsődésekkel és az óvisokkal? Kimaradtak a szórásból…

No, de a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt majd rendet tesz. Már csak azért is, mert nem a sport, hanem az egészség az első, hiszen a mozgalom kórházakat építene a stadionok helyett. Vagy helyére? Vagy mellé. Igen, az egész úgy tűnik mellé ment. Pedig listát állít a választásin a Szegény Emberek Magyarországért Párt. Szegények. Bár ugye boldogok a lelki szegények. És, ha mindez nem lenne elég, akkor ott van még a Net Párt, amely ugye mindent elektronikus alapra helyezne, még az e-sportot is elismerné hivatalosnak – ezt mondjuk nem nehéz, mert március 23-25. között óriási V4-es fesztivál lesz hazánkban a konzolosoknak. És akkor zárásként ott van még a Tenni Akarás Mozgalom, amelyről annyit tudunk, hogy tesz és akar. 

Minden kommentár nélkül nézzük azokat a pártokat, amelyeknek a listaállítási kérelmét elutasította a választási bizottság: A Haza Pártja, A Mi Pártunk - IMA, Alternatív Magyar Néppárt, Demokrata Párt, Együtt a Magyar Kisebbségekért és Hátrányos Helyzetűekért Párt, Elégedett Magyarországért Mozgalom, Értünk-Értetek - a Hiteles Párt, Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt , Hajrá Magyarország! Párt, Haladó Magyarországért Párt, Közösen Egymásért Demokratikus Néppárt, Lendülettel Magyarországért, Minden Szegényért Párt, Nemzeti Együttműködés és Megbékélés Párt, Összefogás a Civilekért Párt, Rend és Elszámoltatás Párt, Szegényekért Párt, Tenni Akarók Magyarországi Pártja.

A helyzet az, hogy a parlamentbe jutáshoz a szavazatok 5 százalékát kell megszereznie egy-egy pártnak. Ha a listát állító felsorolt mozgalmak összesen elérnek ennyit az már maga lenne a csoda. 

Április 8. a demokrácia ünnepe lesz. Meg egy kicsit a hülyéké is. 

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/49759/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?