Blogolj!

A nagy lidli csata: markológéppel ostromolták meg a rablók az áruházat

Talán egyszer megénekli egy új Homérosz ezt a történetet is.

3200 éve egy rablósereg gyülekezett tengeren és szárazföldön Kis-Ázsiában, majd elloptak, leromboltak és elpusztítottak mindent. Biztos, hogy ön is olvasta ezt a történetet, Homérosz eposzáról, az Iliászról beszélek.

Reméljük, valamikor lesz egy nagy költő ír földön is, aki követi ókori görög elődjét, és világirodalomhoz méltó színvonalon megosztja az utókorral azt az eseményt, ami a minap történt Dublin elővárosában, Tallaghtban.

Az ír város Lidl áruházát ugyanis – hivatalos jelentések szerint(!) – mintegy harminc fő támadta meg. Az erőd védőinek áruház biztonsági őreinek a feladatát nemcsak a túlerő nehezítette meg, hanem az is, hogy az offenzívát rablást egy ellopott markológép segítségével hajtották végre, amellyel elkezdték bontani az épület tetejét, ami miatt a könnyűszerkezetes épület előbb megrogyott, majd összedőlt. Mindezt valószínűleg azért tették, hogy elvihessék az áruház széfjét. Sikerült is kiemelni, sőt meg is próbálták kinyitni a munkagéppel.

Megkönnyítette a rablók helyzetét, hogy a rendkívüli időjárási viszonyok megbénították a közlekedést, így az isteni rendőri beavatkozás késett, sőt a támadók felvették az egyenruhásokkal is harcot, kövekkel, hógolyókkal támadtak a rendőrökre. A fosztogatók nagy mennyiségű alkoholt loptak el, szétverték az áruházat, összességében több ezer eurós kárt okoztak.

Az akciót mindkét helyi politikai párt elítélte, a rendőrök viszont hallgatnak: annyit tudni csak, hogy a mintegy harminc főből kilencet már elkaptak.

Címkék: Írország, Lidl, rablás
https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/49423/pics/lead_800x600.jpg
Írország,Lidl,rablás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?