Blogolj!

Fölszállott (volna) a páva!

Ragnar Volarus

A lovas-, kutya- és delfinterápia eredményessége vitathatatlan. Ahhoz vajon milyen betegnek kell lenni, hogy egy páva társasága jelentse a gyógyírt?

Newark repülőterén a napokban egy nőnek a United Airlines nem engedte, hogy felvigye a páváját a gépre, pedig még külön jegyet is vett neki, mivel az állat az "érzelmi támasza" – írta a Fox News.

 

Az ilyen terápiás segítőállat orvosi vagy pszichoterápiás kezelés keretében a mindennapi életben segít a betegeknek. Éppen ezért a polgári légiközlekedésre vonatkozó amerikai szövetségi előírások lehetővé tették ezeknek az állatoknak a felvitelét a repülők utasterébe.

 

A United szerint azonban a páva súlya és mérete is meghaladta az utastérbe vihető állatokra vonatkozó előírásokban foglaltakat. Az utóbbi időben az utastér gyakori összepiszkítása és az utasok megtámadása miatt egy másik légitársaságnál már kötelező lesz egészségügyi igazolást kell bemutatni a kísérő állat szükségességéről, valamint azt is bizonyítani kell, hogy szobatiszta.

Nem vagyok állatidomár, de talán nem véletlen, hogy pávával eddig relatíve kevés mutatványt láttam és nem is nagyon próbálkoznak a nevelésével. Ám ha mégis sikerülne rávenni a szobatisztaságra, azt vajon mivel igazolják?

A Dexter nevű pávának amúgy saját Instagram-fiókja van, amelyen maga is beszámolt a szombati incidensről. "Hat órán át próbáltam feljutni egy Los Angelesbe tartó járatra" - írta, később hozzátéve, hogy másnap autóval fogják átszállítani Los Angelesbe. Gazdája pedig egy performanszművész, aki Ventiko névre hallgat. Ez ugye sok mindent megmagyaráz. 

Az utasok egyébként egészen elképesztő állatokat képesek terápiás segítőként felvinni a járatokra: pulykát, törpe erszényesmókust, de kígyót és pókot is. A Delta ezért március 1-ével kitiltja a járatai utasteréből a sünöket, a vadászgörényeket, a rovarokat, a rágcsálókat, a patás, valamint az agyarral, és szarvval bíró állatokat is.

A fentieket hallva csalódottan lemondta repülőjegy-foglalását Maugli, aki Bagirával és Baluval utazott volna. Tarzan és Jane szintén visszamondta jegyét, akik Csitának és Tarzan egyik gorilla féltestvérének szerették volna megmutatni az Oroszlánkirály című Broadway musicalt. Ausztráliából Krokodil Dundee repülése is fuccsba ment, valamint a Denveri Musztángok és a Miami Delfinek amerikai futball csapata is csalódottan vette tudomásul, hogy a következő szezonban nehézségekbe ütközik a ménes és a kabaladelfin akváriumának felvitele a repülőre.

Szerencsére a Nagy Ho-ho-ho-horgász csak-csak megoldja majd a jövőben, hogy a kukaca vele utazhasson. De tanulságként megjegyezhetjük: az embernél nagyobb állat nincs a Földön. 

Címkék: humor, idióta, videó
https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/47947/pics/lead_800x600.jpg
humor,idióta,videó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?