Blogolj!

Fordítószoftveren bukott a focitranszfer?

Pintér M. Lajos

Hullanak a fejek, mert Itáliában ragad Fejek. Mármint Heads, azaz Cabezas. Hülyeség a köbön. És ez nem vicc!

Alighanem pályázhat az év labdarúgósztorijára a csóró ecuadori középpályás, Bryan Cabezas esete. A 20 esztendős válogatott futballista szeretett volna hazájába visszatérni Olaszországból, és majdnem minden rendben ment. Ismételjük: majdnem. Azzal azonban nem számolt, hogy közbeszólt a fordítás.

Igen, jól értik a nyelvi akadályokba ojtott szótükrözés.

Az Atalanta gondosan eltervezte, hogy így az esztendő elején kölcsönadja a „létszám feletti” Cabezast – akit korábban a görög Panathinaikosznak próbáltak elpasszolni, de onnan „pénzügyi gondok” miatt hirtelen visszapörrentették – egykori klubjának, az ecuadori Indepentientének. Csakhogy olyannyira gány dokumentációval „került megszervezésre” az üzlet, hogy végül is kútba esett. Arról nem szól a fáma, hogy egy ordítóan dilettáns fordító vagy a Google-ra optimalizált fordítóprogram trükközte meg a feleket (leginkább persze magát a focistát), de tény ami tény: Cabezas nevét (spanyolul: Fejek) is sikerült „átkonvertálni” a kontraktustervezetben. Így lett belőle a papírokon Bryan Heads.

Itt, ezen a ponton szúrta ki az ügyeletes sólyomszem, hogy némi homokszem került az amúgy olajozott gépezetbe, úgyhogy most néhányan bizonyára izzadhatnak és magyarázkodhatnak a két érintett szerveződés háza táján, nehogy megüssék a bokájukat. A nem valódi név miatt ugyanis a kiváló megegyezés tüstént érvénytelenné vált.

Heads, bocsánat, Cabezas pedig maradhat Bergamóban, ahol feltehetően egy percet sem kap. Mindenesetre azt most már nem mondhatja, hogy percember lenne, hiszen egyrészt rajta röhög az internet apraja-nagyja, másrészt minden bizonnyal bekerül a labdarúgás nagykönyvébe...

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/47805/pics/lead_800x600.jpg
Atalanta,Bryan Cabezas,Bryan Heads,Independiente,labdarúgás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?