Blogolj!

A tökéletes app a magyar babyboomért!

Pintér M. Lajos

Megtaláltuk az egészségügyi alkalmazást, mely garantáltan megoldja a magyar demográfiai válságot. Ezzel egy csapásra elérhető, sőt: túlszárnyalható a 2,1-es születési ráta!

Vannak, akik a pokolba kívánják, de mi szándékosan fordítva ülünk a lóra. Hiszen ha megmarkoljuk a problémát, jól megszorongatjuk a nyakát, majd megröptetjük a fejünk fölött, rájöhetünk, nem is probléma, hanem maga a főnyeremény, hovatovább: isteni áldás!

Innen pattant a szikra.

Adott ugyebár egy app, bizonyos: Natural Cycles (egyformán van iOS-es és androidos verziója is), melyet most a savanyú svédek ostrom alá vettek. Az „érthetetlen” kritika tárgya, hogy fogamzásgátlás helyett terhességekhez vezetett a derék egészségügyi alkalmazás. Bizonyíthatóan 37 került áldott állapotba a használata során, és ők most – jaj, eljött a világvége! – vigasztalhatatlanok. (A fejlesztők első, halvány gyenge magyarázkodása szerint tipikus használat során 93 százalékos védelmet nyújt – ez majdnem olyan megbízható akkor, mint az „I” betűs szolgáltató hiperbiztos internetellátása.)

Eme mesterremek amúgy a maga valójában az első olyan app lenne, melyet fogamzásgátlóként ismertek el a „Zunióban” európai orvosok véleménye alapján. Úgy működik – vagy inkább működne, elvileg –, hogy az ember lánya reggelente megméri testhőmérsékletet, beviszi az appba, és az okos jószág egy ritmusos algoritmusa zölddel jelzi a terméketlen napokat, illetve pirossal azokat, amikor védekezni kell.

No, de hát olyan ez, mint bármelyik közlekedési lámpa! A vakmerőek a piroson is átzúznak (tegye fel a kezét, aki nem szegett még szabályt, na, hadd lássak, legalább egyet!), és a zöldnél is óvatosnak kell lenni, mert ha nem nézünk körül, könnyen keresztülgurul habtestünkön egy-egy kósza kamion.

Legyünk azonban pozitívak, hiszen kincsre leltünk! Megtaláltuk az egészségügyi alkalmazást, mely garantáltan megoldja a magyar demográfiai válságot. Hangsebességgel robbanunk tova az 1,65-ös termékenységi rátáról, és – figyelem, nagypolitika! – nem 2030-ra érjük el a távolinak tűnő 2,1-es nemzetfenntartó népességszaporulatot, hanem 2020-ra a 2,3-at.

Szóval, ha kell, költségvetési forrásokat ide csoportosítani, de tüstént. Natural Cycles-t minden magyar hölgynek! Ez a nemzeti létkérdés.

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/47589/pics/lead_800x600.jpg
babyboom,demográfia,fogamzásgátlás,gyermekvállalás,Natural Cycles
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?