Blogolj!

Zaklatás a pályán – elmeszelik az idióta francia bírót (videó)

Pintér M. Lajos

Ezt még Marcon országában sem lehet megúszni! Hatalommal való visszaélés csúcsra járatva: belerúgott a futballistába, majd ki is állította a gyagyás francia játékvezető.

Ne ijedjenek meg, bár a macroni idiotizmus és félreértelmezett tolerancia már-már merkeli és Ferenc pápai határokat súrol, Franciaország még nem vált teljesen következmények nélküli országgá. A hatalommal való visszaélésre kőkeményen odafigyelnek a rend szigorú őrei. Még akkor is, ha a futballpályák zöld gyepén történik meg a nem mindennapi eset.

Tony Chapronnak hívják az urat, ha lehet úrnak nevezni, szóval azt a francia sípmestert, aki beírta magát a labdarúgás történelemkönyvébe. Persze korántsem aranybetűkkel! A forrófejű Chapron kartárs az első – dokumentált – (orvosi) eset, aki egy profi bajnokin (Nantes – PSG) megrúgott, majd kiállított egy játékost. Fordítva szokott ez történni, de a játékvezetői társadalom – úgy látszik – kezd eszmélni, és önvédelmi kurzusokat vesz a biztonsága szavatolásáért.

No, szóval „Karate Kid” Chapronnak attól gurult el a gyógyszere, hogy a visszafelé futó nantes-i Diego Carlosszal összeakadt, ettől pedig elveszítette az egyensúlyát, és a földre huppant. Éktelen dühbe gurult, lendítette a jobbost, sípcsonton törölte vele a rendetlen futballistát, majd azon nyomban az öltözőbe is zavarta második sárgával. Még hogy akadályozni merészeli a pálya urát, a síp (kar)mesterét!

Szerencsére a Francia Labdarúgó-szövetségben mutatkozik némi értelem, és miután az illetékesek kiröhögték magukat az eszementségen, belátták, hogy a Ligue1 tekintélyét nem áldozhatják fel a hülyeség oltárán. Azonnali hatállyal felfüggesztették tehát a fékevesztett Chapron bírót, kegyetlenül a fegyelmi bizottság elé idézték, és hamarosan meghozzák a döntést a büntetéséről.

Szerény javaslat Magyarországról: talán megnyugtatná a kedélyeket, ha kezdeményeznék a kiváló képességű kolléga átképzését mondjuk ketrecharc- vagy pankrációbíróvá. A szorítóban bizonyosan otthon érezné magát.

Update: a francia szövetség kedden úgy döntött, Tony Chapron kilenc hónapig nem vezethet mérkőzést. Ezzel pályafutásának alighanem vége, mert amúgy is azt tervezte, a szezon végén szögre akasztja a sípot.

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/47264/pics/lead_800x600.jpg
Franciaország,humor,játékvezető,kiállítás,labdarúgás,Nantes,PSG,Tony Chapron
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?