Blogolj!

Gandhi reinkarnációja a vásárhelyi csodafegyver?

Pintér M. Lajos

"Vakok közt a félszemű a király" jeligével kerestek ellenzéki polgármesterjelöltet Hódmezővásárhelyen, és megtalálták a magas(?) fekete férfit felemás cipőben.

„Demokráciáért és az Egészségemért Aggódó Véreim! A Nagy Testvérnek már a családi vacsoránk se szent. Az előbb 30 deka parizert kértem a boltban – igen, a Lázár család is ott szokott vásárolni! –, és csak 25 dekát vágott az eladó. Tíz kiflit is akartam venni, de csupán hét fért a nájlonzacskóba! Abból is kettő olyan kemény volt, mint a kő. Néhány nappal azután, hogy bejelentettem, mindentől és mindenkitől függetlenül, pártmentesen magánemberként megdöntöm Orbán és Lázár szerette városunkat romba döntő rémuralmát Hódmezővásárhelyen! Szándékosan akartak nekem kellemetlenséget? Lárifári! Nem tudom, van-e összefüggés a kettő között, döntsétek el ti! És semmiképpen sem adom fel! Ja, máris értesítettem a 444-et és az Indexet.”

A fenti képzelt eszmefuttatással – még! – nem örvendeztette meg közösségi oldalának kedvelőit Márki-Zay Péter pártoktól (sem) független (nem) független hódmezővásárhelyi polgármesterjelölt – ami késik, persze nem múlik –, de ehhez hasonló izzadságszagú trollkodásaival máris magára borította a bilit. A legújabb dél-alföldi polihisztor egy egyébként terv szerint lebonyolított beruházás kapcsán azt vizionálta, külön térfigyelő kamerákat állítottak rá, és persze nem zavarja, hogy úgy marhaság az egész, ahogy van, a lényeg, hogy lehessen kavargatni az állóvizet.

Démonokkal küzd, tudatlan, vagy hazudik a vásárhelyi jelölt?

Még csak napok óta üzemel jelöltként a Márki-Zay Péter máris kiderült róla, hogy vagy démonokkal küzd, vagy egyszerűen csak tudatlan, netán hazudik... Azt mondják, hogy az semmiképpen se álljon polgármester-jelöltnek, aki nemcsak az ellenfelével, hanem a démonaival is küzd. Márpedig úgy tűnik, hogy Márki-Zay Péter, aki harcba indult a hódmezővásárhelyi polgármesteri székért, komoly bajban van.

Ez a derék árpádsávos szocialista az ifjú Vona Gábor „eleganciájával”, Gulyás Márton esőálló tüzességével, Gyurcsány Ferenc igazmondó megbízhatóságával, Fodor Gábor szakértelmével és Medgyessy Péter esetlenségével robbant be a hódmezővásárhelyi és a magyar közéletbe.

Csicskapolitika csúcsra járatva.

Az önjelölt – politikusnak a legkevésbé sem alkalmas – közszereplő hol fröccsenően erőszakos, hol sírva röhögtető csetlés-botlásaival talán elriasztja a józan, városuk fejlődését értő és értékelő vásárhelyi választókat, ám annál inkább magához vonzotta a helyben – is – teljesítmény és mondanivaló nélküli pártokat az MSZP-től az LMP-n és a Momentumon át a Jobbikig. Nevezettek előbb „vakok közt a félszemű a király” jeligével kerestek valakit, aki büszkén vállalja a „futottak még” szerepét, most mind együtt fényezik a magas(?) szőke fekete férfi felemás cipőit.

De mi a legszebb az egészben? A mérhető közéleti teljesítmény hiányában cseppecskét tán nagyképűen magát máris Mahatma Gandhihoz mérő Márki-Zay zajos antréja a halottaiból támasztott fel egy feddhetetlen, bocsánat, feledhetetlen politikai alakulatot. Hiszen – nem egy kommentelő húzza rá a vizes lepedőt – nem más sorakozott fel mögötte, mint a valamikori helyi SZDSZ. Úgy finoman, stílusosan, a történelem szemétdombjáról fejest ugorva 2018 honi politikai jelenébe. Oda, ahonnan már csak ők hiányoztak a valódi őskáoszhoz...

„Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban” – hirdeti Gandhi után szabadon az elszabadult hajóagyúként lődöző polgármesterjelölt. Elemi erővel kezdett neki a változtatásnak, úgyhogy legjobb, ha mindenki behúzza a nyakát, és haptákba vágja magát, ha abban a szerencsében van része, hogy reá vetheti tekintetét. Hódmezővásárhelyen ugyanis új mondás van terjedőben:

„Csúnyán nézel rám? Kiírlak a Facebookomra!”

Köszönet, Márki-Zay Péter. Le lehet ülni, nem görbül.

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/46890/pics/lead_800x600.jpg
Hódmezővásárhely,Mahatma Gandhi,Márki-Zay Péter
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?