Blogolj!

Sárosdi Lilla bajuszos nőként tapos meg egy élő disznót…?

Kecskés István

Már Sárosdi Lilla sem a régi… Eleve felöltözve pózol, ami tőle teljesen szokatlan, de a realitást sem tudja úgy visszaadni, mint régen.

Azt, hogy Schilling Árpád közel áll a disznóhoz, azt eddig is tudtuk – bocsánatot kérek a malacoktól. De ez, amit most posztolt kedves nejével, a #metoo magyar nagyasszonyával, az minden művésziséget nélkülöz. 

Mert az még rendben is lenne, hogy Schilling egy malac bőrébe bújik, ezt nem lehetett nehéz megformálni. No, de ugye ez az egész kérem, egy olyan kép átfestéte, amelyen a jobblétre szenderített disznót megperzselték. Hol van itt a művészi átélés? A valóság ábrázolása? Nem, nem azt mondom, hogy meg kell pörzsölni Schillinget, de igazán befesthették volna feketére, vagy legalább sötétbarnára. Mert ez így azért nem az igazi. 

Aztán a kép alatt azt mondja egy hozzászóló, hogy Schilling szőrös. Ez mondjuk nem annyira érdekel, de az tény, hogy a disznó a pörzsölés után nem annyira szokott sörtés lenni, így aztán megintcsak megkérdőjeleződik, hogy a művész-rendező mennyire tudja valósághűen alakítani a halott, feldolgozás előtt álló disznót. Vélhetően semennyire…

Hogy Sársosdi Lilláról is essék szó: ez nem ő… Ruhában van, márpedig azért ez tőle egy színpadias fellépés esetében szokatlan, de férfi szemmel figyelve a korábbi alakítást, tegyük hozzá, mindenképpen támogatandó elgondolás. Sőt az egyetlen helyes lépés volt a részéről. No, de van még itt valami, mégpedig egy hetyke bajusz a művésznő szebbik (?) felén. Nem áll jól. És nemcsak azért, mert ezzel Adolf Hitlerre hajaz – a frizurája is – a művésznő, hanem azért is, mert így a XXI. század elején a bajuszos nő nem divat. 

Szóval a képen vélhetően nem Sárosdi Lilla van. Vagy, ha igen, akkor lényegében állatkínzó, hiszen rálépett, egy vélhetően élő, pörzsöletlen, összefirkált, alsógatyás disznóra. 

Értelmisegg, avagy elborult a ballibsi elme

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Sárosdi Lillának és Schilling Árpádnak agyára ment a #metoo, a zaklatósdi és a gender. Soros idiotizmusuk a belvárosi szivárványos kenderértelmiség karácsonyi kórképe. Sárosdi Lillának és Schilling Árpádnak bizonyosan elmentek otthonról. A belsőjükben forrongó indulatok tehetetlen dühvel vegyültek, ezt a katyvaszt adventi benzinként nyakon öntötték még némi urbánus felsőbbrendűségtudattal, kivagyi ízléstelenséggel, majd működésbe hozták a kontraszelektált tehetségtelenség gyújtózsinórját.

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/46118/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?