Blogolj!

Az MSZP kiírta magára, hogy haldoklik – Falus Ferenc-díjas videó!

Pintér M. Lajos

Elfogyott az erő, az energia, a lelkesedés és a levegő. Ötlet meg nem is volt! Úgyhogy nekifutásból megöngyilkolták magukat.

A napról napra zsugorodó szocialista párt előbányászta boszorkánykonyhájából a 2002-es titkos receptet. Megint a Medgyessy-faktorra erősítenek rá, saját látványos és büszkén vállalt szerencsétlenségükből kovácsolnának tőkét. Bíznak benne, hogy a siker felé vezető út sajnálattal és szánalommal van kikövezve.

Nehéz másként értelmezni az MSZP legfrissebb, könnyfakasztóan Falus Ferenc-díjas kampányvideóját, melyen a teljes internet egy emberként röhög. Egy csinos, megnyerő fiatal hölgy – nem, nem Kunhalmi Ágnes – fut a hajnali Budapesten, és a narrátor valamiféle célról beszél, ami utat mutat egy egész életen át. Majd a lány egyszer csak lassít, izzadni kezd, összegörnyed, és következik a döbbenet.

„Mi történik akkor, ha a cél felé vezető úton egyszerre elhagy minden erőnk, ha elfogy az energia, a lelkesedés, a levegő?”

Hogy mi? Pontosan az, ami most az MSZP-vel. A nem létező csodafegyver fejvesztett keresése, a szánalmas vonaglás, a totális összeomlás. Mert hát a szocialista pártban négy hónappal a cél előtt elfogyott az erő, az energia, a lelkesedés és a levegő. Ötlet meg nem is volt, akárcsak pisztácia a legendás Bud Spencer-filmben.

Szocialista futóbajnokunk a viccvideón az elszántságba, a legmélyebb hitbe kapaszkodna, és „magából a legtöbbet mozgósítva” újra száguldani kezd, de ebben az életidegen talpra állásban talán még a legelvakultabb híveik sem hisznek.

(Apropó, hiányzik a felvételről Gyurcsány Ferenc, na jó, igazodjunk a nemi szerepekhez: Vadai Ágnes, aki elgáncsolja az éppen feltápászkodó sportembert!)

Az első tumblr-mém rögtön meggyilkolta a szocik kínos erőlködését. A kínos Tények-baki nyomán megszületett a szénné égető narratíva:

„MSZP: Túlélték, de mégis meghaltak”.

Így történt, hogy a szocialista párt nagy elszántságában saját halálhírét keltette. Már csak Falus doktor mentheti meg a nagybeteget meg egy vödör hideg víz. 

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/45743/pics/lead_800x600.jpg
elszántság,Falus Ferenc,halál,kampányvideó,MSZP,videó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?