hirdetés
Blogolj!

Nobel-békedíjra jelölték Soros Györgyöt! Sose találja, hogy kik!

Kecskés István

Az már önmagában vicces, hogy Soros Györgyöt a világ békéjére gyakorolt pozitív hatása miatt akarják kitüntetni. Az meg egyenesen hihetetlen, hogy kik állnak a jelölése mögött.

Még november 6-án döntött arról a Wesley János Lelkészképző Főiskola öt professzora: Iványi Gábor lelkész, Lukács Péter oktatáskutató, Majsai Tamás theológus, Nagy Péter Tibor szociológus, valamint Szilágyi Gál Mihály filozófus, hogy levélben kezdeményezik a Nobel-békedíj odaítélését Soros Györgynek.

Minderről a 168 Óra számolt be. Jelölés lentebb, de most egy kicsit gondolkodjunk el azon, hogy kiket mire lehetne még felterjeszteni. 

Az mondjuk túl egyszerű lenne, ha Gyurcsány Ferencet beneveznénk egy igazmondó díjra – de ha már Sorost a békéért süvegelik meg, akkor miért ne?

Aztán lehetne mondjuk, hogy Vona Gábort terjesszük fel egyenesgerinc kitüntetésre, amit egyszerre vehetne át a leggyorsabban cukisodó szélsőjobboldali politikus címmel. 

Esetleg lehetne az, hogy Hadházy Ákos megkapja a legtöbb démonnal rendelkező képviselőnek járó plecsnit. 

No meg előfordulhatna az is, hogy teszem fel, Botka László átvenné a legbátrabb visszalépőnek járó elismerést. Esetleg Kunhalmi Ágnest lehetne jelölni a legjobb női mellékszereplő Oscarjára. 

Mindannyian ugyanannyira megérdemlik, mint Soros a Nobel-békedíjat, amelyre magyarok jelölték őt.  

Béke-Nobel díj bizottság

Oslo, Parlament

 

Budapest, 2017. november 6.

 

Tisztelt Elnök Úr,

javasoljuk, hogy a következő Nobel-békedíjat George Sorosnak ítéljék oda. Ismeretes, hogy az 1980-as években a magyar, cseh és lengyel ellenzék kitartó és szisztematikus támogatásával Soros hozzájárult a demokrácia megteremtéséhez és a Varsói Szerződés felbomlásához. Az általa elnökölt Open Society Institutes mindenütt a világon támogatja a békés demokratikus átalakulás ügyét. Az általa finanszírozott Central European University magas akadémiai színvonalú, nemzetközi és a demokrácia iránt elkötelezett diákok ezreit bocsájtotta ki.

Az antidemokratikus aktivitásukról elhíresült kormányok – mint a fehérorosz, vagy a 2014 utáni magyar – Soros György személyét központba helyező propagandakampányukkal csak megerősítik a demokratikus oldal meggyőződését Soros személyének szimbolikus súlyáról.

2016. július 19-én a Foreign Policy című folyóiratban részletesen kifejtette véleményét az európai migrációs válságról, mely a legkomplexebb elképzelés napjaink egyik legnagyobb krízisének megoldására.

Iványi Gábor, lelkész

Lukács Péter, oktatáskutató

Majsai Tamás, teológus

Nagy Péter Tibor, szociológus

Szilágyi Gál Mihály, filozófus

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/45603/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?