Blogolj!

Fuck You Mr. Pass! – Shane Tusup számára Baja se szent

Pintér M. Lajos

Felesége, Hosszú Katinka szülővárosában ordította le háromszoros olimpiai bajnokunk nevelőedzőjének fejét a viselkedésből felmentett tréner.

Jó lenne, ha a tudáshoz és a tehetséghez tisztelet is párosulna.

Vasárnap este óta osztja az internet népe Shane Tusupot, Hosszú Katina amúgy is megosztó edző-férjét. A roppant sikeres, ám még inkább beképzelt amerikai a hétvégi bajai Halászé-kupa úszóversenyen paprikázta fel magát, hogy aztán Hosszú Katinka szülővárosában, valamikori uszodájában küldje el melegebb éghajlatra a magyar csillag nevelőedzőjét.

Az érintett, Pass Ferenc – abszolút érhetően – nem tudta lenyelni a békát, és közösségi oldalán öntötte ki a szívét. „Versenyünk legutolsó futamában, a vegyes váltóknál öt csapat ugrott medencébe. A rajtjelre 4 csapat elindult, az Iron Aquatics versenyzője valamilyen oknál fogva nem reagált a hangra, és 2-3 másodperc elteltével indult el. A csapat világhírű vezetőedzője ezt követően

kivetkőzve önmagából, minden erkölcsi gátat áthágva, ismételten tanúbizonyságot tett magas intelligenciájáról. Mindkét középső ujját a magasba tartva, `thank you...` majd később `fuck you mr Pass` felkiáltásokkal kommentálta végig a futamot”

– emlékezett meg a méltatlanságról, hozzátéve: az Iron csapata továbbra is szívesen látott vendég a halászlé fővárosában, nem úgy a vezetőedzőjük.

Ha már a halászlé fővárosa, Tusupot alaposan kifilézik a Pass-poszt kommentelői is. Egyikük jelzi, „Van ennek hivatalos útja. A versenybíróság elnökének kötelessége a MUSZ-nak jelenteni az esetet a jegyzőkönyv végén, mint a versenyen történt rendkívüli eseményt. A MUSZ fegyelmi bizottságának van utána dolga a történtekkel. Az edzők kötelesek pozitív példát mutatni. Fel a fejjel Feri! Kitűnően rendezett verseny volt!”

A különc jenkinek nem ez volt az első – és vélhetően nem is az utolsó – összezördülése a magyar úszótársadalommal. A 2016-os kanadai rövid pályás vb-n úgy leordította Kovács Ági fejét, hogy olimpiai bajnok mellúszónk sírva fakadt. Bodrogi Viktor versenybíróval, egykori barátjával azóta nem beszél, mióta Hosszú Katinkát a tavalyi rövid pályás országos bajnokságról kizárták egy számból. Idén áprilisban a debreceni országos bajnokságon a kollégájával üvöltött őrjöngve, mert nem nevezte be a váltót az egyik versenyszámra, sajtóinformációk szerint Verrasztó Dávid akadályozta meg a tettlegességet. Nyáron pedig egy többszörös magyar és szenior világbajnok, olimpikon 72 éves úszónőt zavart el a Duna Arénából.

Shane Tusup egyelőre csendbe burkolózott a bajai balhé után, nem reagált. Pedig elképesztő sportsikerek ide vagy oda, a bocsánatkérés lenne a minimum. Hiszen egy olimpiai bajnok mesternek, akit többször az év edzőjének választottak, nemcsak eredményeivel, de viselkedésével is példát kellene mutatnia. Jó lenne, ha a tudás és a tehetség mellé tisztelet is társulna.

Folytatás következik a sajtóban és a szakszövetség berkein belül is.

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/45282/pics/lead_800x600.jpg
Baja,botrány,Halászlé-kupa,Hosszú Katinka,Pass Ferenc,Shane Tusup,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?