Blogolj!

A nap lúzerei, avagy Szécsényi István forog a sírjában

Pintér M. Lajos

Nem volt jó napja hétfőn a legnagyobb magyarnak! A róla elnevezett debreceni utcában hejesírási bravúrnak lehettünk szemtanúi, a győri főtéren pedig páratlan soffőri trükknek.

Rédecsi Józsefé (Bugyi, mármint község) a nap kommentje. (Kisalföld Facebook-oldal.) Ennyit elöljáróban. Frappánsan és tökéletesen összegezte a hétfő megmosolyogtató dilettantizmusát, amin egyébként a netpolgárok vérmérséklettől függően halálra röhögték vagy halálra hörögték magukat.

„Szakemberek, ha összejönnek...”

Pontosan ennyi, köszönjük, Rédecsi József, és gratulálunk!

Történt, hogy Győrött éppen a „mindenki karácsonyfáját” vontatták a helyére, a Széchenyi térre, amikor a 8 tonnás faszállító (rossz az, aki rosszra gondol) teherautó beszakította a szökőkutakat is rejtő burkolatot. Hogy milyen megfontolásból tartotta fontosnak a szabad szemmel láthatóan gyengébb díszkő terhelhetőségének tesztelését, talán örök rejtély marad. Nettársaink mindenesetre jól elvitatkoztak rajta, kivitelezőnek, megrendelőnek, önkormányzatnak, teherautó-sofőrnek mennyi a sütnivalója. A legszebb az egészben, hogy az internet előtt nincs titok, hamar „kikukázták”, hogy Egerben is többször megesett már hasonló eset.

Szóval, ideje és helye van a „szökőkútra teherautóval hajtani szigorúan tilos” figyelmeztető táblának, ami a „ne tedd a mikróba a macskádat” amerikai használati utasítás pompás „pannonpumásítása” lehet.

Maradva a modern Magyarország atyjánál, lóhalálában vágtassunk az ország másik felére, Debrecenbe, ahol „kihejelezett üllést” tartott az Akadémia. Szorgos munkáskezek feliratot festettek a Széchenyi utcában, de megzavarta őket a festék, a hirtelen jött lehűlés vagy a felvésendő szakkifejezés hossza, így aztán kapufát lőttek. Amennyiben kipingálták a „buzs” sávját.

Úgyhogy immár nincs „akadája a buzs közlekedésnek.”

Széchenyi István szellemében azonban hunyjunk szemet az emberi gyarlóság felett, hiszen valóban csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Avagy

„A tökéletesség felé vezető út csak az lehet, melyen az ember a közjóért munkálkodhatik.”

Márpedig ez történt ma Győrött és Debrecenben.

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/45308/pics/lead_800x600.jpg
busz,buzs,Debrecen,Győr,karácsonyfa,lúzer,Széchenyi István,szökőkút
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?