Blogolj!

Dobálják az olaszok a bukott kapitányt, mint a forró krumplit

Pintér M. Lajos

Fokozódik az anyázás a csizmaországban, miután lebőgött a négyszeres világbajnok futballválogatott. Lassan mérhetetlen méreteket ölt az össznemzeti iszapbirkózás, de akad olyan aspektusa, amit azért magyarként el tudnánk fogadni.

Elhasaltak az azzurrik.

Tanítani való módon igyekszik minden felelős lehámozni magáról a kudarc keserű rétegeit, és másra kenni a fekáliát Olaszországban, miután a labdarúgó-válogatott elhasalt a svédek elleni pótselejtezőn, és csak otthonról lesheti a 2018-as vb-t. A népharag lávája rongyosra égeti a talpakat, és alapjaiban rengeti meg a birodalmat.

A talján minipolgárháború legújabb fejezetében a hétfőn amúgy lemondott fociszövetségi elnök, bizonyos Carlo Tavecchio úr és a 2006-os világbajnok válogatott szivarfüstös mágusa, Marcello Lippi – a mostani szégyentizenegy nem hivatalos tanácsadója – esett egymásnak elemi erővel. Az ok: ki hozta ide ezt a szerencsétlen hülyét ki választotta ki egy éve a bukás után amúgy páros lábbal kirúgott szövetségi kapitányt, Gian Piero Venturát. Egymás torkának szorították a kést a kamerák kereszttüzében, a derék azzurri tifosik csak kapkodták a fejüket, és ember legyen a talpán, aki eldönti, kinek rövid a memóriája.

Jobbról a migránk labdakergetők szorongatják, balról az őshonos falábúak feszítik Itáliát, mégis van, amiért irigyelhetjük a polipországot.

1986 óta nem láttunk ilyet...

Emberek, magyarok, véreim! Négy világbajnoki cím után tépik egymás haját a zöld-fehér-pirosak amiatt, hogy 1958 után(!) először, történetük során másodszor(!) lemaradnak a foci vb-ről. Arról a tornáról, ahol a mi aranylábú fiaink 1986(!) óta nem jártak. Annyira, de annyira szeretnék azon vitatkozni mondjuk három világbajnoki magamutogatást követően, hogy ki választotta ki azt az aranykezű mágnestábla-taktikust, akivel levertük a negyedik lécet. És hogy „Bring Back” Pinyő, Kálmán bá vagy Mezey Gyuri bácsi! De tényleg.

Széttésztázhatjuk magunkat, és kikaphatunk akár 6–0-ra az első vb-mérkőzésen Észak-Koreától, csak jussunk már ki végre-valahára.

Itt és most megígérem, nem vágom ki a tévét az ablakon.

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/45054/pics/lead_800x600.jpg
labdarúgás,Magyarország,Olaszország,válogatott,világbajnokság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?