Blogolj!

Felülírhatatlan fociburleszk, avagy Gálvölgyi és a litván amazonok

Pintér M. Lajos

Amikor három botlábú botlik el egymás „ütőjében”: az örökös litván bajnok Gintra Universitetas aranylábú hölgyeinek meg sem kottyan az „ezerszázalékos üreskapus” – nagyon bocsi – eltöketlenkedése.

Én szeretem a női focit. De tényleg, és nem úgy, mint a magyar labdazsonglőrök egyik tiszteletbeli pártfogója, a hírhedt szájkaratés, Gálvölgyi János. Az 1999-es amerikai vb óta egyetlen nagy világeseményt sem hagytam ki, és nálam Bente Nordby, Mia Hamm, Abby Wambach, Birgit Prinz, Hanna Ljungberg, Marta vagy Christine Sinclair éppen akkora ikonok, mint a férfifutball utóbbi évtizedeinek zsenijei szamba-Ronaldótól C.-nek nevezett zselés hajú, hiperhisztis luzitán druszájáig. A női labdarúgás elképesztően sokat fejlődött, a nemzetközi elit színvonalára nem lehet panasz, a technikai tudás tökéletes, a küzdelem és az iram rendben, a taktikai repertoárt is kipipálhatjuk.

Persze vannak olyan csodák, melyekre csak a női foci képes.

Nem, nem a mezcserére utalok vagy azokra a pillanatokra, amikor a játékosok keserűségükben orcájukra húzzák a fel(ső)szerelést. Rossz az, aki rosszra gondol, és Harvey Weinstein-iesen felzaklatott világunkban meg sem várom, míg valaki ripsz-ropsz kioszt egy világhálós popsipacsit, inkább gyorsan én kérek elnézést.

Elnézést a lányoktól, de tényleg tudnak olyat, amit más nem. Az örökös litván bajnok Gintra Universitetas aranylábú hölgyeinek például meg sem kottyan az „ezerszázalékos üreskapus” – megint bocs – eltöketlenkedése. A napokban a Barcelona elleni BL-nyolcaddöntőn (amit amúgy 6-0-ra buktak el odahaza) felülírhatatlan fociburleszkkel rukkoltak elő. Miután a katalán kapus telibe találta egy egyik sárga mezest, a drága litvánok három, azaz három játékosa gyalogolhatott be a bogyóval a tizenhatoson belülre, és rohanhatta le az üresen tátongó ketrecet. Végül azonban csődöt mondott a különítmény, tagjai hősi halált haltak.

Lehet, hogy

az önző litván lányok nem ismerik az ecc pecc kimehetszet, mert akár ezzel a kiszámolóssal, akár sorshúzással is eldönthették volna, kinek az elévülhetetlen dicsősége lesz a szépítés.

Az önzőség (na jó, az igyekezet) azonban nagyobb úrnak bizonyult, így aztán... De ezt a tömör gyönyört kár is szavakba önteni, beszéljenek a mozgóképek, tekintsék meg, ámuljanak! És nézzenek sok női focit!

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/44692/pics/lead_800x600.jpg
burleszk,foci,Gálvölgyi János,Gintra Universitetas,labdarúgás,női foci,ziccer
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?