Blogolj!

Kiderült, hogy miért Leekens lett a kapitány!

Kecskés István

Nagyon sok okot sorolhatnánk, hogy miért a jó belga lett a magyar kapitány, de az igazi csak most derült ki!

Fotó: MTI

Mondhatnánk, hogy azért ő lett a magyar kapitány, mert volt már világversenyen, mert ilyen szakember van egy pár. Kétségtelenül nagy előny – de nem döntő! –, hogy mivel elmúlt 65 éves, ingyen utazik a BKV-n, így az MLSZ spórolhatott a cafeteriával. Meg ugye, ha éppen például Szombathelyre menne meccset nézni, akkor is kap 90 százalékos kedvezményt, mint minden nyugdíjas, vagyis valóban költséghatékony volt a szerződtetése. 

De nem, nem is ezért lett ő a kapitány. Sőt nem is azért, mert Pintér Attilához foghatóan tud csapatot építeni és a belga válogatott nagyszerű teljesítménye őt igazolja. 

Sokkal egyszerűbb az oka a szerződtetésének. Nézzük meg mit mondott a székfoglalójában: 

Meg kell ismernem az országot, a klubokat, a magyar labdarúgást, szeretnék együttműködni a klubokkal, bízom benne, hogy kölcsönösen segíteni tudjuk egymás munkáját.

Itt a megoldás! Georges Leeknes azért vállalta el a magyar szövetségi kapitányi posztot, mert fogalma sem volt a magyar labdarúgás jelenlegi állapotairól. Nem tudta, hogy kik szerepelnek a keretben, hogy melyik csapat vezeti a bajnokságot, hogy légiósok hol (nem) játszanak. Semmit sem tudott erről az egész katyvaszról, csak annyit, hogy korábban kétszer voltunk másodikok a világbajnokságon és háromszor nyertünk olimpiát. Aki ennél többet tudott, Morten Olsen és a többiek, egyből nemet mondtak. (Leekens éppen nyaralt, amikor Andorrától kikaptunk és később sem mondták el neki…)

Csütörtök este aztán megismerkedett a magyar labdarúgás legsötétebb valóságával. Azon sem lepődtem volna meg, ha Luxemburgban azonnal lemond. 

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/44639/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?