Blogolj!

Elegáns Haladás, avagy így tégy emlékezetessé egy semmitmondó meccset

Kecskés István

Sokan támadják a Haladás vezetőit, mert a stadion avató napján rúgták ki Pacsi Bálintot, a csapat vezetőedzőjét. Nincs igazuk a bírálóknak!

De nagyon nincs! Mert nézzük, hogy mi is a helyzet valójában. Az ugye tény, hogy Pacsi Bálintot úgy kirúgták, hogy a lába nem érte a földet – ezzel kár lenne vitatkozni. Azzal sem érdemes ellenkezni, hogy igazuk volt a szombathelyi vezetőknek a mostani váltással és lényegében elismerték, hogy bődületes baromság volt kinevezni az eddig csak utánpótlásban dolgozó szakembert, akivel mindössze egyszer nyert a Haladás. 

No, de a lényeg: itt volt ez a stadionavató szerdán, amire sikerült meghívni az NK Osijeket. Igen, a híres eszéki klubbal ünnepelt a Haladás, az a csapat, amelyhez némi túlzással korábban hazajárt edzőmeccset játszani az Arsenal. Lássuk be, hogy a létesítménybe kilátogató nézők nem az ellenfélre, hanem a stadionra voltak kíváncsiak – ilyen megközelítésből persze a Taktaszada II is lehetett volna a rivális. 

No persze Szombathelyen is rájöttek arra, hogy ez az Eszék elleni meccs nem lesz emlékezetes, így valamit ki kellett találni az alkalomra. Úgy lehettek vele, hogy legalább egy ember számára legyen örök emlék a találkozó napja, ezért rúgták ki épp szerda délelőtt Pacsi Bálintot. Az teljesen lényegtelen, hogy a szakembernek ezen a napon volt a 43. születésnapja is – ez magánügy és különben is az ő baja. 

Lényeg a lényeg: nem lennék nyugodt Michael Oenning (Vasas), Bódog Tamás (Diósgyőr) és Marko Nikolics (Videoton) helyében. Elemi érdekük, hogy valami irgalmatlan jó csapatot hívjanak meg a hamarosan elkészülő stadionjuk avatására, mert ha nem akkor jöhet a szombathelyi recept és a kirúgásukkal teszik emlékezetessé a ceremóniát. 

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/44588/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?