Blogolj!

Magyar kapitány lett a belga Pintér Attila?

Kecskés István

Megvan az új szövetségi kapitány, de ne csüggedjünk, nincs veszve semmi! Nem leszünk a selejtezők Balmazúvárosa, vagy a Nemzetek Ligájának Mezőkövesdje! Mi megállítjuk Brüsszelt! Brüsszelt IS! Most Leekens a soros. Egyelőre kis kezdőbetűvel. 

Legyünk mi a Dunántúl flamandjai, a Tiszántúl vallonjai! 

Itt nem a győzelem, hanem az őszinte részvétel a fontos. Nem bánt minket, hogy nem jutottunk ki a világbajnokságra, mert nem is akartunk kimenni az oroszokhoz. Ők se jönnek ide… Már. 

Arra is teszünk magasról, hogy a mi új kapitányunk nem kellett Ruandának! Még szép, hogy nem! Nem méltó rá a ruandai labdarúgás. És különben is lehet, hogy a belga Pintér Attilát szereztük meg, hiszen hazája válogatottjának jelenlegi sikerei őt igazolják. 

Hát persze! Leekensnek 2010-től 19 meccse volt a belga válogatott padján és nem is akart semmi mást csak alapozni. De ha tényleg ő (öööööööööö) a belga Pinyő, akkor lesz itt minden, mint a búcsúba, mondjuk a belgának nem kommunikációs tréning kell, hanem magyar tanár. Van. Tudok egy jót, de ő mondjuk nem ér rá. Sebaj!

Itt most nem kell megalapozni semmit. Olyan stabilan áll a magyar labdarúgás, hogy namég! Bár a kapitány erről semmit sem tud, hiszen ő maga mondta, hogy neki még meg kell ismerkednie a futballunkkal. Segítek: a klubcsapatok olyan jók, hogy már a 2018-as nemzetközi meccsekre készülnek. Persze az ősziekre. A válogatottunk? Bármire képes! Nem szerettük volna legyőzni Andorrát, mert abban nincs semmi extra, ellenben ott kikapni olyan eredmény, amire mindenki felkapja a fejét. Nem volt könnyű, de sikerült. 

Az lenne még a jó, ha esetleg bevenné a buliba az Újpest tulajdonosát, a szintén belga Roderick Duchatelet-ét. Jöhetne a válogatottnál is a címercsere. A liláknál wc-deszka lett, a válogatottnál legyen mondjuk befőttesüveg. 

Közben jött a hír, hogy Szabics Imrét felkérték az osztrák válogatott másodedzőjének. Helyes! Nehogy már próféta akarjon lenni a saját hazájában! Mit képzel magáról? Különben is, Ausztria… 0–2. Rájuk is fér a segítség. Lőw Zsolt is maradjon csak az ülepén Lipcsében. Eléggé lefoglalja, hogy megint dobogós legyen a csapatával a Bundesligában és még a hülye BL-ben is van dolguk. Az ideiben, nem a 2018-asban. Bénák. 

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/44218/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?