Blogolj!

Hány éves a 12 esztendős 17 éves afrikai német csatár?

Kecskés István

Youssoufa Moukoko 2004-ben látta meg a napvilágot Kamerunban. Egészen pontosan november 20-án lesz tizenhárom esztendős. Jelenleg a németországi Dortmundban él és futballozik a BVB U13-as, U15-ös, vagy U17-es csapatában. 

Nem, nem akkora tehetség, hanem olyan magas. Úgy 180 lehet. Pedig még 13 sincs. Röhej. Meg az is, hogy a baromira píszí németek tanakodnak azon hány éves lehet, de már nekik is gyanús, hogy egy kicsit több, mint 13.

Kicsit olyan ez, mint amikor azt mondja valaki, hogy nekem higgy, ne a szemednek. Mert azt még a vak is látja, hogy valami nem stimmel a fiatalemberrel, akinek a korát lehetetlen megtippelni – azt leszámítva, hogy biztosan elmúlt már 13. Mindenesetre az is érdekes, hogy az U17-es bajnokságban, ahol játszik – 12 évesen ugye… – tizenhat gólnál jár. Hét meccsen…

Persze a németeket ez az egész ügy nem zavarta meg túlságosan: simán behívták utánpótlás-válogatottba. Persze nem az U13-asba, mert nem akarták összezavarni a gyerekeket azzal, hogy egy náluk kétszer magasabb csapattársuk van, aki reggelenként borotválkozik, az ebédhez és a vacsorához sört iszik, majd este miközben a csapat xboxozik, kiszökik a szállodából csajozni. Ez nem megy az U13-as válogatottnál. 

https://gorbetukor.blogstar.hu/./pages/gorbetukor/contents/blog/43513/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?